Vorige
Nieuws

Nieuwbouw voor de Aloysius Stichting opgeleverd

De nieuwbouw voor de ruim 600 leerlingen de Aloysius Stichting is gisteren opgeleverd. De gemeente Eindhoven heeft symbolisch de sleutel overgedragen aan de Aloysius Stichting door het wisselen van de vlaggen. Na de zomervakantie krijgen leerlingen van de scholen De Rungraaf en De Korenaer les op één locatie. Nu zijn de scholen nog op vier verschillende locaties gehuisvest (Strausslaan, Rector Baptistlaan, Leuvenlaan, Koenraadlaan).

Gemeente Eindhoven draagt symbolisch de sleutel over aan de Aloysius Stichting

Energieneutraal en duurzaam gebouwd

Wethouder Stijn Steenbakkers: “Wat dit schoolgebouw bijzonder maakt, is dat het energieneutraal is en zeer duurzaam. Ik ben enorm trots op wat gerealiseerd is door het bouwteam. Ik wens de leerlingen en docenten een mooie start in dit prachtige gebouw na de zomervakantie.”

Het gebouw voldoet aan de huidige norm voor ‘frisse scholen’. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw is naast de functionaliteit van het gebouw ook gekeken naar circulariteit en duurzaamheid. Door te werken met een bouwteam bleek meer mogelijk dan aanvankelijk door de partijen gedacht was. Zo is er oa. een donor skelet toegepast wat inhoudt dat de staalconstructie afkomstig is van het gesloopte gebouw. Is er circulair beton toegepast, is een patio voorzien van kozijnen afkomstig uit het gesloopte gebouw en de andere patio van kunststof kozijnen gemaakt van volledig gerecycled materiaal. De vloerisolatie is afkomstig van een gesloopt gebouw elders. Daarnaast is er bij de keuze van nieuwe materialen goed gekeken naar de herkomst van grondstoffen, het productieproces en het restproduct bij sloop. Ook bij de terreininrichting is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen.

Op het gebouw zijn 220 zonnepanelen geplaatst waardoor het gebouw volledig energieneutraal zelfvoorzienend is.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.