Vorige
Nieuws

Officiële startsein Herinrichting Parallel Boulevard Noordwijk gegeven

Parallel Boulevard Noordwijk start werkzaamheden

Dinsdagmiddag 14 september hebben Casper van der Hout, directeur bij Dura Vermeer, wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk en Waldo Von Faber van het hoogheemraadschap van Rijnland het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard in Noordwijk. Dura Vermeer, de gemeente Noordwijk en het hoogheemraadschap van Rijnland gaan tot en met 2023 samen aan de slag met deze grote en impactvolle metamorfose.

Het project, wat begin dit jaar is aangenomen, omvat het renoveren van de Parallel Boulevard inclusief de aanleg van een infiltratie-riool en drain. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd omdat er ter hoogte van de Parallel Boulevard twee belangrijke problemen spelen: de infrastructuur verkeert in een slechte staat en de waterhuishouding moet worden verbeterd.

De starthandeling

De aanpak

Dit wordt opgelost met de aanleg van een infiltratie-riool. Deze heeft een doorsnede van twee meter en zorgt voor een buffer van het regenwater en infiltreert dit geleidelijk in de bodem. De drain, die op 6 meter diepte wordt aangelegd, verlaagt de te hoge grondwaterstand en kan ook het teveel aan water vanuit het infiltratie-riool afvoeren. Om de weg niet twee keer te hoeven openbreken, wordt het bovengrondse en ondergrondse werk in één project gecombineerd, waarbij wij ook direct het oude vuilwaterriool vervangen. Het eerste deel van de drain wordt eind deze maand al geplaatst.

Oog voor omgeving

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de bereikbaarheid voor de bewoners, bezoekers en ondernemers te borgen. De eerste fase is op 13 september, net na het zomerseizoen, gestart. In april 2022 is de eerste helft van de Parallel Boulevard klaar en kan het zomerseizoen beginnen. In september 2022 worden de werkzaamheden weer opgepakt en is de Parallel Boulevard weer als nieuw vanaf april 2023.

1
3
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!