Vorige
Nieuws

Ook Saferail behaalt Trede 5 Safety Culture Ladder

Na Dura Vermeer Railinfra en Movares als aandeelhouders heeft nu ook Saferail de hoogste trede op de Safety Culture Ladder behaald. Dit maakt de certificerende instelling NCI bekend.

‘Saferail tracht in de branche een voortrekkersrol te vervullen, mede op het gebied van Veiligheid & Gezondheid Samenwerking met collega-bedrijven en andere partijen, delen van informatie, leren en verbeteren worden hierbij als belangrijk en vanzelfsprekend beschouwd. Het niveau van de eigen veiligheidsfunctionarissen is erg hoog. Naast het aanspreken op ongewenst gedrag is waarschuwen voor mogelijke gevaren ook onderdeel van de cultuur van Saferail. Dit wordt niet alleen gedaan door de veiligheidsfunctionarissen, maar ook door de directie en de andere collega’s’, aldus de auditoren. Directeur Ben Geers bij Saferail voegt daaraan toe: 'We zijn blij met de erkenning door NCI. Vanuit Saferail zijn we dagelijks bezig om de veiligheid naar en hoger niveau te tillen en we blijven ons hiervoor inzetten.’

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder, voorheen bekend als Veiligheidsladder, is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Tijdens deze beoordeling wordt middels observaties van houding en gedrag en dialoog met de medewerkers vastgesteld hoe hoog het veiligheidsbewustzijn is. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. Het behalen van trede 5 door is dus iets om trots op te zijn! 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!