Vorige
Nieuws

Op bezoek in de houtfabriek

De liefde voor hout zit in onze natuur. Bij Dura Vermeer kunnen we door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, blijvend waarde toevoegen aan een gezondere, duurzame leefomgeving voor iedereen. In Vlaardingen bouwen we echt aan de toekomst, daar bouwen we huizen met hout. We werken dit concept stap voor stap uit. We staan nu op het punt dat de houten elementen voor de woningen uit een fabriek naar de bouwplaats gebracht worden. En dat willen we met eigen ogen zien! 

Opbouw woningscheidende wand

Waarom bouwen met hout?

Hout is minder belastend voor de natuur dan andere steenachtige materialen. Daarom vervangen we stap voor stap het beton voor hout. De woningen zijn milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgen voor CO2-opslag.  

 

Een circulair woningbouwconcept 

Dura Vermeer zet in Vlaardingen de eerste stappen naar een circulair woningbouwconcept met acht woningen gebouwd met een houten casco. In het eerste kwartaal van 2022 worden deze woningen opgeleverd. In de volgende fase krijgen twaalf woningen een houten casco, een houten gevel en een vegetatiedak. Deze houten elementen komen kant en klaar aan op de bouwplaats waardoor de bouwtijd aanzienlijk wordt verkort ten opzichte van traditionele bouw.   

Bij het prefabriceren van de elementen wordt er met het 3D-model gewerkt

Aanbrengen van houten gevelbekleding

Elektra installatie in de fabriek aangebracht

Dat geldt ook voor de isolatie

Stap voor stap, maar ze komen nu echt naar de bouwplaats 

Bij ons bezoek aan Strematek (een houtfabriek) zagen we dat de houten elementen zoals gevels, wanden en vloeren compleet in elkaar gezet worden met isolatiemateriaal en installaties. Ook kozijnen worden in de gevelonderdelen verwerkt voordat ze naar de bouwplaats worden vervoerd. Heel efficiënt. Op de bouwplaats worden de onderdelen aan het casco bevestigd. We zijn van de fabriek onderweg naar de bouwplaats en laten snel de volgende stap weer zien in een vlog. Dromen worden dus echt werkelijkheid. Keep on dreaming dus. 

 

Meer weten over houtbouw?

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Joyce van Triet

Projectontwikkelaar Regio Zuid-Holland
Joyce van Triet