Vorige
Nieuws

Prins Clausbrug wint Nationale Staalprijs 2022

De Prins Clausbrug in Dordrecht heeft de Nationale Staalprijs 2022 gewonnen. De brug die de combinatie Dura Vermeer-Hillebrand bouwde om de nieuwbouwwijk Stadswerven te verbinden met het historische centrum heeft de Nationale Staalprijs 2022 in de wacht gesleept in de categorie ‘Infrastructuur’. De prijs werd op 4 oktober in het AFAS Theater in Leusden uitgereikt.

Zeer innovatief

De jury beoordeelde het voorstel als zeer innovatief, een sculpturale landmark waarmee Dordrecht onmiskenbaar op de kaart zou worden gezet. In 2018 gunde gemeente Dordrecht het constructief ontwerp en de uitvoering van de Prins Clausbrug aan bouwcombinatie Dura Vermeer en Hillebrand BV. Iv-Infra werkte in opdracht van deze bouwcombinatie het referentieontwerp uit tot een integraal definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp. In oktober 2021 werd de brug door prinses Beatrix geopend.

Niels Ramkema, projectmanager bij Dura Vermeer, blikt terug: “De bouw van deze hypermoderne brug was voor de combinatie Dura Vermeer-Hillebrand erg bijzonder. We hebben samen iets neergezet dat het aanzicht van Dordrecht blijvend veranderd. Ik ben trots dat deze gezamenlijke prestatie beloond wordt met deze mooie erkenning.”

De Prins Clausbrug in Dordrecht in aanbouw

Beweegbare brug

De 140 meter lange brug is een basculebrug met een draaibare ballastmast.

Opening Prins Clausbrug door Prinses Beatrix.

Verbinding

Fietsers en voetgangers steken nu snel en veilig het Wantij over.

Drie nominaties

Deze editie van de Nationale Staalprijs was dit jaar extra bijzonder voor Dura Vermeer. Er waren namelijk maar liefst drie projecten van Dura Vermeer Infra regio Zuid-West genomineerd in de categorie 'Infrastructuur'. Naast de winnende Prins Clausbrug waren dat het Jan Linzelviaduct over de A4 bij Den Haag en de iconische Singelparkbruggen in Leiden.

 

Bekijk de spectaculaire bouw:

1
6
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Gerard van den Burger

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Regio Zuid-Holland
Gerard van den Burger