Vorige
Nieuws

Renovatie Heinenoordtunnel (A29) van start

Bijna 60 jaar na de bouw is het tijd voor een grondige renovatie van de Heinenoordtunnel omdat het einde van de technische levensduur nadert. Na twee jaar van voorbereidende werkzaamheden is de renovatie, volgens planning, het eerste weekend van februari van start gegaan. Van vrijdagavond 3 februari tot en met maandagochtend 6 februari 05.00 uur voerde bouwcombinatie Savera III in opdracht van Rijkswaterstaat de eerste renovatiewerkzaamheden in de Heinenoordtunnel in de A29 uit.

De werkzaamheden

In de oostbuis die richting Rotterdam loopt zijn verschillende werkzaamheden succesvol uitgevoerd. Belangrijke elementen waren het saneren van asbest in de zinkvoegen, die zorgen voor een waterdichte afdichting tussen de tunnelelementen. En het verwijderen van de glasalbeplating aan de buitenwand van de tunnel.

Komende afsluitingen

Na deze eerste afsluiting volgen er bijna iedere week nacht- en weekendafsluitingen. Eind april, begin mei en in augustus 2023 en in 2024 is de tunnel voor langere tijd en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Meer weten over onze aanpak van renovaties?

Bezoek minister Mark Harbers

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat bezocht de Heinenoordtunnel op 7 februari. Collega Rick Boers mocht Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat uitgebreid vertellen over de voordelen van de innovatieve digital twin die we tijdens dit project inzetten. Kers op de taart: een sneak preview van de vernieuwde tunnel tijdens een VR-rondleiding.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!