Vorige
Nieuws

Stadhuistoren De Kroon: hoogwaardige transformatie in hartje Zoetermeer

Van stadhuis naar Stadhuistoren De Kroon; na een ingrijpende transformatie heeft Dura Vermeer de nieuwe woontoren in het centrum van Zoetermeer op dinsdag 15 december officieel opgeleverd. De Kroon omvat 25 luxe appartementen en 2 penthouses. “Dit is een transformatie met een duurzame en zeer hoogwaardige afwerkingskwaliteit waar we best trots op mogen zijn”, stelt Dura Vermeer directeur Rob Tummers bij de feestelijke oplevering via live stream.

TRANSFORMATIE

Zoetermeer werkt hard aan een energiezuinige toekomst en het verouderde stadhuis paste niet meer in dat plaatje. “Daarom zocht de gemeente voor deze locatie naar een toekomstbestendige oplossing. Transformatie bleek hier de beste en meest duurzame oplossing en Dura Vermeer de geschikte partij”, zegt Rob Tummers. “In samenspraak met de gemeente hebben we gekozen voor duurzame en hoogwaardige oplossingen, zoals nieuwe installaties, een nieuwe gevel en een aansluiting op de warmte-koude opslag (WKO) van het stadhuis. De Kroon is dan ook volledig van het gas af.“

 

Met De Kroon voorziet Zoetermeer in de woonbehoefte in het centrum van de stad. Niet alleen voor de nieuwe bewoners, ook voor de Slechtvalken die jaarlijks terugkeren naar hun ‘woontoren’. De verbouwing is dan ook natuurinclusief volgens ‘broed’-protocollen uitgevoerd. “We voegen De Kroon met gepaste trots toe aan onze mooie projecten in het stadshart van Zoetermeer”, zegt Tummers.

Onthulling bijzonder kunstwerk

Zeer hoogwaardige afwerkingskwaliteit

Feestelijke onthulling


Dura Vermeer Bouw Zuid West wilde de oplevering van De Kroon niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de ontwikkelende bouwer een feestelijk moment op dinsdag 15 december om met alle kopers samen te komen. Niet fysiek, maar op afstand en digitaal. Ter gelegenheid van de oplevering van De Kroon onthulden Dura Vermeer en het bestuur van de Vereniging van Eigenaren (VvE) in de entreehal een bijzonder kunstwerk. De bewoners konden dit feestelijke moment via een livestream en met een digitale toost en een thuisgestuurd borrelpakket mee beleven.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!