Vorige
Nieuws

Start bouw ChemTech Centre

Op donderdag 23 september 2021 is officieel de bouw gestart van het nieuwe gemoderniseerde laboratorium, opleidings- en uitrustingsfaciliteit voor de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Het nieuwe ChemTech Centre, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, is een belangrijke stap vooruit in de poging om de wereld van chemische wapens te ontdoen. Dura Vermeer is er trots op om een bijdrage te kunnen leveren aan deze ambitie met de ontwikkeling en bouw van een nieuwe, veilige en hoogwaardige werkomgeving. 

De eerste paal

De directeur-generaal van de OPCW, Fernando Arias, heeft een "eerste paal"-ceremonie gehouden ter gelegenheid van de start van de bouw van het nieuwe OPCW-Centrum voor Chemie en Technologie, het ChemTech Centre in Pijnacker-Nootdorp. Tijdens de ceremonie werd de eerste paal van het Centrum op zijn plaats bevestigd door de directeur-generaal, de adjunct-directeur-generaal, Odette Melono, de voorzitter van de Raad van Bestuur Dura Vermeer, Job Dura en de managing partner van Ector Hoogstad Architecten, Joost Ector. Hiermee werd symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe complex.

In zijn ceremonie besprak de directeur-generaal de opmerkelijke mijlpalen van het project ChemTech Centre, die mogelijk zijn gemaakt door de bijdragen van de OPCW-lidstaten, een ondertekenende staat, de Europese Unie, en verscheidene particuliere donoren. De directeur-generaal verklaarde: "Het ChemTech Centre zal de OPCW beter in staat stellen het hoofd te bieden aan nieuwe en opkomende dreigingen met chemische wapens, en zal de capaciteitsopbouw van de OPCW-lidstaten ondersteunen".

Job Dura verklaarde: "Dura Vermeer is er trots op te kunnen bijdragen aan de realisatie van het ChemTech Centre, een nieuwe, veilige en hoogwaardige faciliteit voor de OPCW. De missie van de OPCW is om de wereld te bevrijden van chemische wapens. Wij ontwikkelen een gebouw met specifieke functionaliteiten dat bijdraagt aan deze ambitie."

Joost Ector onderstreepte: "De afgelopen anderhalf jaar hebben we nauw samengewerkt met de OPCW aan de visie op hun nieuwe ChemTech Centre en we zijn trots op het resulterende ontwerp. Het nieuwe gebouw is ontworpen om de werkprocessen van de Organisatie optimaal te ondersteunen. Het wordt een vriendelijke en gastvrije omgeving waarin de OPCW haar bezoekers en stagiaires kan ontvangen om hen volledig te betrekken bij haar belangrijke missie en wereldwijde projecten. We kijken ernaar uit om ons ontwerp werkelijkheid te zien worden."


Belangrijke upgrade

Het ChemTech Centre is een belangrijke upgrade voor de OPCW voor het uitvoeren van haar mandaten en het ondersteunen van haar lidstaten bij de uitvoering van het Verdrag inzake chemische wapens. Het zal het OPCW-laboratorium, de opslagplaats voor apparatuur en een reeks ultramoderne opleidingsfaciliteiten samenbrengen voor intensiever onderzoek, analyse en capaciteitsopbouw. Het centrum zal ook dienen als een kennisopslagplaats om chemische dreigingen wereldwijd aan te pakken en als een platform om de dialoog, de uitwisseling en de samenwerking tussen deskundigen te bevorderen. Daarnaast zullen een nieuw logistiek centrum en opleidingsfaciliteiten de professionele ontwikkeling van OPCW-inspecteurs, de voorbereiding van missies en de ondersteuning van inzet aanzienlijk verbeteren.

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!