Vorige
Nieuws

Start bouw duurzame winkelruimtes en sociale huurappartementen in woon-winkelcomplex De Koploper in RijswijkBuiten

Op maandag 12 april 2021 is officieel de bouw gestart van het eerste woon- en winkelcomplex in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. De gemeente Rijswijk en Dura Vermeer realiseren in deelgebied Parkrijk een complex met 135 sociale seniorenhuurwoningen voor woningcorporatie Rijswijk Wonen. Rijswijk Wonen heeft de intentie om ongeveer 30 studio’s te verhuren aan Stichting De Blauwe Parel: een woon- en werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking, die willen wonen en werken in een vriendelijke en actieve omgeving. Ook vestigt een nieuw filiaal van supermarktketen Lidl Nederland zich in dit complex. De diversiteit en inclusiviteit zorgt ervoor dat Parkrijk een veelzijdige woonbuurt wordt.

135 sociale seniorenhuurwoningen

voor woningcorporatie Rijswijk Wonen

een nieuw filiaal van supermarktketen Lidl

vestigt zich in het complex

Op de bouwplaats in Parkrijk gaven de Rijswijkse wethouders Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) en Johanna Besteman (wonen) het startsein. Met één druk op de rode knop is de bouw gestart met het boren van bronnen voor de warmte- en koudeopslag van het complex. Op de bouwplaats en aan tafel bij de Rijswijkse Schouwburg hieven alle partners het glas. Ze proostten op een voorspoedige bouw en een mooie toekomst voor alle toekomstige bewoners en bezoekers van dit woon-en winkelcomplex in RijswijkBuiten.

“In RijswijkBuiten bouwen we samen aan een duurzame en inclusieve woonwijk waar het goed wonen is voor iedereen. Dat betekent dat we passende en toekomstbestendige woningen bouwen, ook voor senioren en inwoners met bijzondere woonwensen. Met de realisatie van deze nieuwbouw verbeteren we bovendien de doorstroming op de Rijswijkse woningmarkt. Deze senioren laten immers zelf weer een (eengezins)woning achter. En bij een moderne woonwijk horen ook voorzieningen zoals ruimte voor winkelen en boodschappen doen. Al deze ambities komen samen in dit prachtige complex”, aldus wethouder Jeffrey Keus.

AAN TAFEL MET

In de Rijswijkse Schouwburg zat presentatrice Sophie van Hoytema aan tafel met de verschillende partijen die betrokken zijn bij het bouwproject. Jeffrey Keus (wethouder gemeente Rijswijk), Jan Brugman (directeur RijswijkBuiten), Sander Trouw (ontwikkelaar Rijswijk Wonen), Jurgen van den Berg (manager Lidl Nederland) en Dick Boelen (directeur Dura Vermeer) stonden stil bij de reeds behaalde mijlpalen en de gezamenlijke doelstellingen.

Met één druk op de rode knop is de bouw gestart

In RijswijkBuiten bouwen we samen aan een duurzame en inclusieve woonwijk

waar het goed wonen is voor iedereen

Duurzame proeftuin

RijswijkBuiten is een voorbeeldwijk als het gaat om duurzaamheid. De wijk en zo ook de woningen en winkels in dit complex, zijn ingericht op de toekomst: klimaatadaptief en natuurinclusief. De woningen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming, zonnepanelen en gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten krijgen groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen wordt gedacht. In de kopgevel komt een lettertekst met daarin nestkasten verwerkt.

In Parkrijk worden de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten een stap verder gebracht. Zo stroomt regenwater via een bovengronds afwatersysteem af naar omliggend water. Ook wordt er in Parkrijk deelmobiliteit in de vorm van (elektrische) deelauto’s en – fietsen geïntroduceerd die door bewoners kunnen worden gebruikt. Delen in plaats van bezit is in meerdere opzichten duurzaam en heeft een positief effect op de leefbaarheid van Parkrijk.

Wonen voor iedereen


De nieuwbouw wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023. Rijswijk Wonen start het verhuurproces van de woningen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 op via Woonnet Haaglanden. De twee- en driekamerappartementen zijn voornamelijk bestemd voor senioren. Meer informatie is beschikbaar op:

www.rijswijkbuiten.nl

www.rijswijkwonen.nl

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!