Vorige
Nieuws

Tegelwippen op het Smiley-terrein in Enschede

Dura Vermeer NK Tegelwippen Enschede

Tegelwippen? Ja, je leest het goed. Het NK Tegelwippen is een landelijke competitie waarin gemeenten het tegen elkaar opnemen met het wippen van tegels. Door tegels te vervangen voor groen wordt wateroverlast tegengegaan. Ook de gemeente Enschede doet fanatiek mee aan het NK Tegelwippen. Dura Vermeer helpt met het afvoeren van de tegels en het aanleggen van een speelveld.  

De gemeente Enschede heeft op 21 maart de eerste tegels gewipt op het Smiley-terrein in Enschede. Binnen één week heeft Dura Vermeer in samenwerking met de gemeente Enschede hier 41.800 tegels gewipt en afgevoerd. Het team gaat nu door met het zaaien van gras. Het Smiley-terrein belooft een aantrekkelijke groene locatie te worden voor jong en oud.  

Van dit soort opdrachten kun je alleen maar blij van worden. Elke tegel die we vervangen voor groen is een stap verder richting een klimaatbestendig Nederland. Daar zetten wij als organisatie actief op in”, aldus Albrecht Baan, projectleider Dura Vermeer. 

Het idee achter het NK Tegelwippen is de vele overbodige tegels die Nederland telt te vervangen voor groen. Vergroening zorgt ervoor dat regenwater op een natuurlijke manier weg kan. Daarbij trekt groen dieren en insecten aan.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!