Vorige
Nieuws

Timmerlieden op Theemswegtracé steunen hun goede doel met donatie

Op het Theemswegtracé, waar we als onderdeel van het bouwconsortium SaVe (Samen Verbinden) werken aan het verleggen van de Havenspoorlijn. Het Havenbedrijf Rotterdam keert jaarlijks een veiligheidsbonus van tienduizend euro uit aan SaVe, op voorwaarde dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. Bij de eindspurt van de bouwwerkzaamheden kreeg deze bonus een bijzondere twist om de betrokkenheid van de ruim 200, grotendeels buitenlandse, bouwvakkers bij veiligheid te vergroten.

Veiligheidsbonus met een twist

De bonus die eind 2020 is uitgekeerd, is op aanraden van het Havenbedrijf nog persoonlijker gemaakt. Vijf maanden lang mag het team dat het beste scoort op veiligheid tweeduizend euro doneren aan een zelf gekozen goed doel.

Collega’s zijn dankzij deze nieuwe methode extra betrokken bij veiligheid, omdat zij graag iets willen doen voor het goede doel waar zij een persoonlijke band mee hebben. Een Portugees team doneerde al een bedrag aan een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking in Portugal, waar de moeder van één van de timmerlieden vrijwilliger is. Zijn moeder en het tehuis waren erg blij met de onverwachte gulle gift. De collega kon hiermee in zijn privé omgeving echt een verschil maken. Een ander mooi voorbeeld is één van de schoonmakers. De timmerlieden nomineerden hem unaniem voor de veiligheidsbonus, omdat hij elke dag alle keten grondig schoonmaakt vanwege corona. Hij doneerde “zijn” tweeduizend euro aan een project van Terre des Hommes in de Filipijnen, waar zijn vriendin bij betrokken is.

Extra stimulans op het gebied van veiligheid

De twist werpt zijn vruchten af. Barend Klijn, contractmanager bij Dura Vermeer, vertelt: ‘De veiligheidsbonus geeft de timmerlieden duidelijk een extra stimulans op het gebied van veiligheid. Zo zagen we dat zij zelf middelen gingen ontwikkelen om veiliger aan de geleidewanden te werken. Ik kan iedereen deze inzet van de veiligheidsbonus aanraden.’

 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
1
3
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.