Vorige
Nieuws

VIDEO | Circulaire tunnel Stappegoor geplaatst

Kranen met tunnelonderdeel

Eerder deze maand heeft Dura Vermeer in Tilburg één van de eerste de circulaire fiets- en voetgangerstunnels van Nederland geplaatst. De tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor met elkaar. Hiermee wordt doorstroming én veiligheid verbeterd. Een weekend lang is hier ontzettend hard gewerkt, zodat maandagochtend het verkeer weer als vanouds over de Ringbaan-Zuid kon rijden.

COMPLEXE KLUS

28 tunneldelen van maar liefst 40 ton per stuk, zijn in één nacht geplaatst. Een hele precieze én zware klus, twee kranen van 400 en 450 ton hesen de onderdelen op hun plek. De tunnelelementen zijn door middel van een mof spie verbinding aan elkaar gezet. Het spektakel in Tilburg werd op de voet gevolgd door buurtbewoners, die op een speciaal ingerichte kijkplaats het werk konden bekijken.

OVERLAST BEPERKEN    

Dura Vermeer startte 12 uur eerder dan de oorspronkelijke planning met de sloop van Ringbaan-Zuid in Tilburg. Zo werd de grootste geluidsoverlast beperkt en konden direct omwonenden toch van hun nachtrust genieten. Het werk was maandag voor de ochtendspits afgerond, zonder daarbij hele grote overlast te bezorgen aan de omgeving. Projectleider Christian Mattijssen: ‘Het was een heel intensief werk, maar door de inzet van vele gemotiveerde mensen is het een succes geworden.’

PLANNING

De tunnel ligt op zijn plek: een grote prestatie. Maar daarmee is het project nog niet afgerond. De planning is dat de circulaire tunnel begin december 2020 geopend wordt, dan kunnen de eerste fietsers en voetgangers er doorheen.

Benieuwd hoe de werkzaamheden zijn verlopen? Bekijk dan de video van deze mooie prestatie. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.