Vorige
Nieuws

Vierde jaar op rij trede 5 Safety Culture Ladder

Voor het vierde jaar op rij heeft Dura Vermeer Railinfra trede 5 op de Safety Culture Ladder 4.0, voorheen de Veiligheidsladder, behaald. Dit maakte de certificerende instelling Kiwa donderdag 19 mei bekend.

‘Opvallend dat er een soort Dura Vermeer mens is. Er zit een enorm enthousiasme en positivisme in de mensen die hier werken. Er is een super consistent beeld van het veiligheidsgedrag over alle gesprekken heen met een positief gevoel’, aldus de auditoren. De sfeer tijdens de interviews was positief en de grote betrokkenheid in de hele organisatie kwam hierbij naar boven.

‘Ik ben heel trots dat wij onze veiligheidscultuur hebben vastgehouden en stevig staan op trede 5,’ aldus Remko Uenk, directeur Dura Vermeer Railinfra. Mathijs Bakker, Manager Veiligheid bij Dura Vermeer Divisie Infra vult aan: ‘Dat wij opnieuw worden voorgedragen voor trede 5 is een groot compliment voor alle medewerkers die dagelijks hard werken om de veiligheid te borgen en te verbeteren’.

Dura Vermeer Railinfra heeft in 2019 als eerste spoorbouwbedrijf trede 5 behaald: de hoogste trede. Een prestatie waar we trots op zijn. Door al vier jaar op de hoogste trede van de safety culture ladder te staan bewijst de organisatie dat veilig werken een vanzelfsprekend onderdeel van onze bedrijfsvoering is.

Safety Culture Ladder 4.0

De Safety Culture Ladder stond voorheen bekend als de Veiligheidsladder. Steeds vaker wordt de methode ook internationaal toegepast, zodoende is in 2020 de naam aangepast. De Safety Culture Ladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Tijdens deze beoordeling wordt middels observaties van houding en gedrag en dialoog met de medewerkers vastgesteld hoe hoog het veiligheidsbewustzijn is. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!