Vorige
Nieuws

Werkzaamheden sporen Amersfoort succesvol afgerond

Maandag 3 augustus zijn de eerste grote werkzaamheden aan de sporen in Amersfoort met succes afgerond. Dura Vermeer werkte, in opdracht van ProRail, gedurende elf dagen 24 uur per dag aan het spoor aan de oostkant van station Amersfoort. De werkzaamheden zijn onderdeel van een grootschalig wisselvernieuwingsproject rond Amersfoort.  

Tijdens zes treinvrije periodes werkt Dura Vermeer aan het spoor rond Amersfoort. Onder veel belangstelling werden tijdens deze eerste treinvrije periode zes wissels aan de oostkant van station Amersfoort Centraal vervangen, waarvan drie wissels door een nieuw type hogesnelheidswissel van 120 meter.

In de komende anderhalf jaar vervangt en verwijdert Dura Vermeer aan de oostkant van het station nog meer wissels. Ook worden sporen ontknoopt en wordt de spoorbeveiliging vernieuwd.

Volgend jaar wordt nog één hogesnelheidswissel bij station Schothorst vervangen. In week 48 start het tweede gedeelte van de werkzaamheden waarna er in 2021 nog vier treinvrije periodes volgen.

Belangrijke schakel

Amersfoort is één van de drukste verbindingspunten van Nederland, met sporen naar Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Apeldoorn. Het is daarmee een belangrijke schakel tussen de Randstad en Noord- en Oost-Nederland. Maar ook internationaal is Amersfoort van groot belang op de Europese corridor "North Sea-Baltic".

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.