Vorige
Nieuws

Hoe gaaf is het om naast je kantoorwerkzaamheden ook een dag in de week op de bouw mee te lopen?

Anna de Boer, werkzaam bij Dura Vermeer Renovatie Midden West als Trainee, doet het gewoon! Op dit moment is Anna iedere woensdag te vinden op de bouwplaats van Het Hof van Descartes Ymere in Amsterdam. Elke week loopt ze met een andere timmerman mee die stuk voor stuk veel ervaring hebben en gespecialiseerd zijn in meerdere aftimmerwerkzaamheden.

Anna: "Tijdens het timmeren word ik goed begeleid en zelf echt aan het werk gezet. Ook merk ik dat de timmermannen hun werkzaamheden graag aan mij uitleggen en het erg leuk vinden dat ik tijdens mijn Traineeship ervoor heb gekozen om met hen mee te timmeren. Ik vind het leuk om de sfeer op de bouwplaats mee te maken. Iedereen is erg behulpzaam en geïnteresseerd. Ik krijg van vaklieden van onderaannemers vaak de vraag waarom ik mee wil timmeren. Mijn antwoord is dan: ik wil graag alle facetten van de bouw meemaken en ik denk dat deze ervaring erg waardevol is om een beeld te krijgen van werkzaamheden die uitgevoerd worden op een bouwplaats. "

De neut opmeten

Afzagen

De foto’s geven een goed beeld van een aantal van de werkzaamheden van Anna. Zo mocht ze laatst ervoor zorgen dat de stijlen van de binnendeurkozijnen weer doorlopen tot aan de vloer. Dit door eerst de neut (het onderste deel van de stijlen) op te meten en daarna af te zagen van een aftimmerlat. Tot slot heeft ze de neut bevestigd met een Paslode (tacker). Ze steekt echt de handen uit de mouwen! 

Ook een actiefoto van het aftimmeren van de onderdorpel aan de binnenzijde van een balkondeur. Hierbij heeft ze eerst de lengte van de onderdorpel op gemeten, daarna twee aftimmerlatten op maat afgezaagd en tot slot ook weer bevestigd met een Paslode (tacker).  

Wat een mooi voorbeeld! En wat een stoere chick ben je Anna!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!