Vorige
Renovatie 254 eengezinswoningen

Bouwmeesterbuurt Almere

Almere
Bouw & Vastgoed

De ruim opgezette Bouwmeesterbuurt ligt in Almere Buiten. De 254 eengezinswoningen uit de jaren ’80 zijn toe aan een opknapbeurt. Ook maken we ze energiezuiniger. Start januari 2023 gestart, oplevering in voorjaar 2024.

Wat gaan we doen?

We knappen de woningen van buiten én van binnen op. We maken de woningen binnen veiliger en energiezuiniger. De gevels buiten krijgen een frisse uitstraling:

  • houten voor- en achtergevels vervangen, in nieuwe kleur Toendra Groen
  • alle raamkozijnen vervangen door kozijnen van hardhout
  • er komen draai- en kiepramen
  • nieuwe voor- en achterdeur met nieuw hang en sluitwerk
  • het hout van de berging wordt vervangen en de bergingsdeur wordt geschilderd
  • Waar nodig worden er dakpannen vervangen


Verbouwen in bewoonde staat

Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoners in principe thuis. Kunnen de bewoners vanwege omstandigheden niet thuisblijven tijdens de renovatie, dan kunnen zij verblijven in een rustwoning. 

Het eerste blok is klaar!

Op naar de volgende!

Energiezuiniger maken

De deur- en raamkozijnen krijgen HR++ glas en er komt gevelisolatie. Door deze nieuwe isolatie gaan de woningen van een gemiddelde energielabel C naar een energielabel A. Ook krijgen de woningen een nieuwe mechanische ventilatie en wordt de CV-ketel vervangen.

Huren zonnepanelen mogelijk voor huurders

Bij een aantal type woningen is er de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Dit is nog beter voor het milieu en zorgt voor een verlaging van de energierekening.

Het resultaat

Het onderhoud en energiezuiniger maken van de woningen zorgt voor meer wooncomfort. De huurders kunnen daarna weer comfortabel, veilig en duurzamer wonen.

Scandinavisch ontwerp

De stijl van de Bouwmeesterbuurt is gebaseerd op Scandinavische architectuur. Dit is te zien aan het gebruik van veel, grof en gekleurd hout met lijsten om de ramen. Deze architectuur is nog steeds populair. In het nieuwe ontwerp willen we de Scandinavische architectuur versterken.

De verwerking van het houtwerk

Het hout van de gevels wordt vernieuwd. Deze gevels krijgen straks één kleur, in plaats van twee kleuren nu. Daardoor wordt de uitstraling iets rustiger en vormt het een geheel. Er komen nieuwe details. Bij de ramen en deuren krijgen de kozijnen aan de zijkanten van de gevel een andere kleur. Deze zijkanten heten ‘’neggen’’. Deze neggen krijgen per straat een andere kleur. Verder verspringt de richting van het hout op de gevel. Bij de grond en onder de ramen wordt het hout horizontaal aangebracht en bij overige delen verticaal. Dit geeft een interessant gevelbeeld.

Hergebruik zo veel mogelijk

Al de bestaande houten geveldelen (zo’n 80.000 strekkende meter vurenhout) en de bestaande voor- en schuurdeuren die vervangen worden (dat zijn bij elkaar ook ruim 400 deuren) gaan naar onze circulaire hub in ’s Gravendeel. Daar wordt gezocht naar een bestemming voor hergebruik van deze materialen.

Feestelijke bijeenkomst Bouwmeesterbuurt

Samen vieren 

Op 2 januari startte de verbouwing van de 254 woningen. Deze mijlpaal hebben we samen met de bewoners, gemeente en onze teams gevierd! 

DJ Dr. Feelgood zorgde voor de muziek en de hapjes kwamen van Spang. Beiden komen uit de Bouwmeesterbuurt. Voor kinderen organiseerde we onder andere een kleurplatenwedstrijd.

Al met al erg geslaagd!

1
4

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!