Vorige
Keizer Karel College

Renovatie en nieuwbouw middelbare school Amstelveen

Keizer Karel College Amstelveen

Amstelveen
12 maanden
16.400.000
Onderhandse aanbesteding na selectie
Bouw & Vastgoed

Toekomstgericht onderwijs vraagt om een andere inrichting van het onderwijs en daarmee het gebouw. Er zijn ruimtes nodig die maatwerk mogelijk maken. In het nieuwe pand wordt daarom ook ruimte gecreëerd voor flexibele leer- en studiepleinen.

Gerenoveerd klaslokaal

Leerling: "De lokalen zijn heel mooi geworden. Ze zijn modern en ruim opgezet. Het is heel fijn om hier les te hebben!"

Gerenoveerd klaslokaal

Docent: "Licht, lucht, ruim, fris. Heerlijk om in te werken."

Oorspronkelijke gebouw

Het Keizer Karel College is gehuisvest aan de Elegast 5 te Amstelveen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1957, door de jaren heen zijn er verschillende bouwdelen toegevoegd en zijn er allerlei aanpassingen gedaan. Op dit moment is het gebouw aan de krappe kant en met nog meer groei in het vooruitzicht was dit een logisch moment om; uit te breiden, op te frissen en te verduurzamen.

Ontwerpproces

Het ontwerpteam van de opdrachtgever heeft de plannen uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. In bouwteamverband is hier gezamenlijk met ons een Technisch Ontwerp van gemaakt, waarna wij de verdere uitwerking en de realisatie hebben opgepakt.

 

Ga naar Dura Vermeer Renovatie Midden West

Avondimpressie

De karakteristieke neonletters van het Keizer Karel College - nog zonder de opbouw

Eerder opleveren van bouwdeel

Eén van de bouwdelen wordt voorzien van een extra verdieping. In deze vleugel vindt het Technasium haar nieuwe thuis. Het Technasium onderwijs is een belangrijk onderdeel van de school en kon niet meeverhuizen naar de tijdelijke huisvesting, daarom was het verzoek dit bouwdeel voor te trekken en eerder op te leveren. Er is in de zomervakantie en de weekenden doorgewerkt en voor het einde van het jaar is dit deel naar ieders tevredenheid opgeleverd en in gebruik.

 

Gerenoveerd klaslokaal

Docent: "De gerenoveerde lokalen in de nieuwbouw zijn ruim en hebben een mooie, rustgevende lichtinval."

Gerenoveerde hal

Docent: "In een klaslokaal vol met kinderen is goede ventilatie belangrijk om de CO2 op peil te houden."

Bouwtijd

De gehele bouwtijd is ruim een jaar. In deze periode worden de oudere bouwdelen aan de buitenzijde na-geïsoleerd en van nieuwe kozijnen voorzien. Alle installaties worden vervangen en het gehele interieur wordt opgefrist. De bestaande aula krijgt daklichten en wordt daarmee een prettige verblijfsplek mét een collegezaal. De bestaande patio wordt voorzien van een glazen dak en wordt daarmee binnenruimte én het nieuwe studiecentrum van de school.

Samenwerking partner

Tijdens dit hele traject werken wij nauw samen met onze partner Lomans uit Amersfoort, zij verzorgen alle nieuwe installaties in de school. Na de ingreep voldoen nagenoeg alle verblijfsruimtes aan frisse schollen klasse B, is de school gasloos en aangesloten op de eigen WKO.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Henk Marsman

Projectmanager Voorbereiding Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Zuid-Holland
Henk Marsman