Vorige
Keizer Karel College

Renovatie en nieuwbouw middelbare school Amstelveen

Keizer Karel College Amstelveen

Amstelveen
12 maanden
Onderhandse aanbesteding na selectie
Bouw & Vastgoed

Toekomstgericht onderwijs vraagt om een andere inrichting van het onderwijs en daarmee het gebouw. Er zijn ruimtes nodig die maatwerk mogelijk maken. In het nieuwe pand is daarom ook ruimte gecreëerd voor flexibele leer- en studiepleinen.

Eén van de leerpleinen met veel licht en groen

De leerpleinen grenzen aan de lokalen

Oorspronkelijke gebouw

Het Keizer Karel College is gehuisvest aan de Elegast 5 te Amstelveen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1957, door de jaren heen zijn er verschillende bouwdelen toegevoegd en zijn er allerlei aanpassingen gedaan. Het gebouw was aan de krappe kant en met nog meer groei in het vooruitzicht was dit een logisch moment om; uit te breiden, op te frissen en te verduurzamen.

Ontwerpproces

Het ontwerpteam van de opdrachtgever heeft de plannen uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. In bouwteamverband is hier gezamenlijk met ons een Technisch Ontwerp van gemaakt, waarna wij de verdere uitwerking en de realisatie hebben opgepakt.

 

Ga naar Dura Vermeer Renovatie Midden West

Gerenoveerd klaslokaal

Leerling: "De lokalen zijn heel mooi geworden. Ze zijn modern en ruim opgezet. Het is heel fijn om hier les te hebben!"

Gerenoveerd lokalen naast elkaar

Docent: "Licht, lucht, ruim, fris. Heerlijk om in te werken."

Avondimpressie

De karakteristieke neonletters van het Keizer Karel College - nog zonder de opbouw

Eerder opleveren van bouwdeel

Eén van de bouwdelen is voorzien van een extra verdieping. In deze vleugel vindt het Technasium haar nieuwe thuis. Het Technasium onderwijs is een belangrijk onderdeel van de school en kon niet meeverhuizen naar de tijdelijke huisvesting, daarom was het verzoek dit bouwdeel voor te trekken en eerder op te leveren. Er is in de zomervakantie en de weekenden doorgewerkt en voor het einde van 2021 is dit deel naar ieders tevredenheid opgeleverd en in gebruik.

 

Gerenoveerd klaslokaal

Docent: "De gerenoveerde lokalen in de nieuwbouw zijn ruim en hebben een mooie, rustgevende lichtinval."

Gerenoveerde hal

Docent: "In een klaslokaal vol met kinderen is goede ventilatie belangrijk om de CO2 op peil te houden."

Bouwtijd

De gehele bouwtijd duurde ruim en jaar. In deze periode werden de oudere bouwdelen aan de buitenzijde na-geïsoleerd en van nieuwe kozijnen voorzien. Alle installaties zijn vervangen en het gehele interieur is opgefrist. De bestaande aula krijgt daklichten en is daarmee een prettige verblijfsplek geworden mét een collegezaal. De bestaande patio is voorzien van een glazen dak en is daarmee de binnenruimte én het nieuwe studiecentrum van de school.

Samenwerking partner

Tijdens dit hele traject hebben wij nauw samengewerkt met onze partner Lomans uit Amersfoort, zij hebben  alle nieuwe installaties in de school verzorgd. Na deze ingreep voldoen nu nagenoeg alle verblijfsruimtes aan frisse schollen klasse B, is de school gasloos en aangesloten op de eigen WKO.

ruime en lichte nieuwe lerarenkamer

Hoe draagt renovatie bij aan de ontwikkeling van onderwijs? Meester met Dromen, Yasin, gaat in gesprek!

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Henk Marsman

Projectmanager Voorbereiding Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Henk Marsman