Vorige
Nieuws

Belangrijke stap voor nieuwe huisvesting Weener XL

De aanneemovereenkomst voor de uitvoering van de nieuwbouw van Weener XL is op vrijdag 24 september 2021 ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de nieuwe huisvesting van Weener XL. Directeuren Sjoerd van het Erve van Weener XL en Martin Beukeboom van Dura Vermeer hebben hun handtekening gezet. Ook wethouder Huib van Olden (Werk en Inkomen) was aanwezig. Het feestelijke moment vond plaats bij Weener XL. Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst is het nieuwbouwproject officieel in opdracht gegeven.

Een moderne en gastvrije omgeving

Het wordt een moderne en gastvrije omgeving voor de ruim 17.000 inwoners die Weener XL elk jaar ontvangt. Wethouder Huib van Olden: “We zijn blij dat we kunnen starten met de werkzaamheden zodat we onze bezoekers en medewerkers straks kunnen ontvangen in een nieuwe, gastvrije en duurzame omgeving.”

Een prachtig project

Directeur Sjoerd van het Erve gaf aan blij te zijn met deze grote stap. Het Technisch Ontwerp is afgerond. Het is nu tijd voor de volgende fase. “Wij zijn verheugd dat wij samen met Dura Vermeer en haar partners dit prachtige project gaan uitvoeren. We kijken allemaal enorm uit naar de nieuwbouw. Een prettig, huiselijk en gastvrij gebouw.”

Duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij

Het nieuwe gebouw wordt duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. "Het gedachtegoed van Weener XL sluit volledig aan bij de missie van Dura Vermeer Bouw Zuid: samen omgevingen creëren waar geluk en gezondheid voorop staan, nu en in de toekomst. We leveren met de bouw van dit nieuwe, duurzame pand dan ook graag een bijdrage aan de sociaal-maatschappelijke rol van Weener XL." Aldus Martin Beukeboom. Voor de bouw maken we gebruik van bio-based en circulaire materialen. Dit zijn materialen die gemaakt zijn van natuurlijke producten, afbreekbaar zijn en makkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden. Zonnepanelen en warmtepompen gaan zorgen voor de energieopwekking. Daarnaast komt er een groen sedumdak en groene gevelbeplanting.

Het streven is om eind 2021 te starten met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting vindt de oplevering begin 2023 plaats. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.