Vorige
Nieuws

Chapeau! Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport afgerond

Asfalteren start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport (2)

Met ongekende inzet en vastberadenheid, goed georganiseerde logistiek en oog voor de omgeving, hebben onze projectteams de afgelopen acht weken onvermoeibaar gewerkt, ongeacht de weersomstandigheden, om de renovatie van de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport succesvol af te ronden. En wat een fantastisch resultaat hebben ze bereikt! In een recordtijd en met een enorme verscheidenheid aan vakgebieden is deze uitdaging volbracht.

Dit alles was alleen mogelijk dankzij het optimale samenspel tussen opdrachtgever, opdrachtnemer, partners en alle betrokken partijen. De baan is nu uitgerust met de nieuwste technologieën, verlichting en een deklaag van het innovatieve skypave asfaltmengsel, speciaal ontwikkeld voor start- en landingsbanen. Met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter is de gerenoveerde baan klaar voor de toekomst.

Toelichting op video: Dura Vermeer heeft een veiligheids- en kledingvoorschrift waarin het dragen van een veiligheidshelm op de bouwplaats altijd verplicht is. Vanwege de tropische temperaturen tijdens de asfalteringswerkzaamheden waarbij zeer veel warmte vrijkomt, is binnen het project bewust besloten om 10 juni 2023 een tijdelijke ontheffing te geven.

 

Een buitengewone prestatie

Op vrijdagmiddag 30 juni jl. vond de officiële openingsceremonie plaats, waarbij de baan op gepaste wijze werd geïnspecteerd en vervolgens een indrukwekkend watersaluut van de brandweer kreeg. Op dit bijzondere moment kreeg het eerste elektrische vliegtuig groen licht om te landen. Tegelijkertijd brachten het team van Dura Vermeer, het projectteam Baanrenovatie MAA en de medewerkers van Maastricht Aachen Airport een gezamenlijke toost uit op dit prachtige megaproject en het behaalde resultaat.

Wat een buitengewone prestatie! Het enthousiasme en de voldoening zijn voelbaar in de lucht, terwijl we vooruitkijken naar de veelbelovende toekomst van deze vernieuwde start- en landingsbaan.

1
6
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer