Vorige
Nieuws

Met zeven asfaltmachines tegelijk Skypave-deklaag aanbrengen op Maastricht Aachen Airport

Asfalteren start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

Zaterdag 10 juni 2023 is bij Dura Vermeer de boeken ingegaan als spectaculaire dag. Met maar liefst zeven asfaltploegen hebben we de gehele start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport voorzien van een nieuwe deklaag. Een indrukwekkend gezicht! Op 8 mei zijn we de renovatiewerkzaamheden gestart en met het aanbrengen van de deklaag, is de eindsprint ingezet.

'Een indrukwekkend, uitdagend weekend. Dit weekend kende extreme weersomstandigheden tijdens het verwerken van de vele hoeveelheden asfalt. Vastberadenheid, goede samenwerking, onze vakmensen en een logistiek goed doordacht plan, gaf controle en rust tijdens de realisatie. Inspirerend om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet, onze collega's, partners, leveranciers en onderaannemers. Met nog een aantal weken te gaan, kijk ik samen met onze opdrachtgever met trots terug op de in korte periode gerealiseerde werkzaamheden. Chapeau!', aldus Roelant Veldboer, directeur bij Dura Vermeer. 

Asfalteren start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport (2)

Om precies te zijn is er voor de deklaag in totaal 9.752 ton asfalt aangebracht

Asfalteren start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport (3)

Samen met 265 medewerkers zijn we van 07:00 – 18:00 non-stop bezig geweest. Een mega klus!

Klaar voor de toekomst met onze Skypave-deklaag

Sinds maandag 8 mei 2023 is Dura Vermeer met man en macht bezig met de renovatie van de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport. De huidige baan is aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van de baan loslaten die voor schade kunnen zorgen aan vliegtuigen. We renoveren de gehele baan, met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. Met diverse ploegen wordt er dagelijks van 07:00 – 23:00 gewerkt.

Skypave-deklaag

Als deklaag brengen we onze Dura Vermeer Skypave aan: een asfaltmengsel dat speciaal is ontwikkeld voor vliegvelden. Skypave voldoet aan alle eisen van stroefheid en waterbergend vermogen voor luchthavens en is daarmee een duurzame deklaag van hoogwaardige kwaliteit. Zo kan de baan weer jaren mee en is zij klaar voor de toekomst!

1
3

Aanzienlijke hoeveelheden

Om precies te zijn hebben we voor de deklaag in totaal 9.752 ton asfalt aangebracht. Dit asfalt is vanuit vijf verschillende centrales aangeleverd. Het in één keer ‘draaien’ met zeven machines tegelijk vraagt om een tot in detail uitgedacht logistiek proces. In totaal hebben we dan ook 116 vrachtwagens ingezet voor de asfaltaanvoer. Samen met 265 medewerkers zijn we van 07:00 – 18:00 non-stop bezig geweest. Een mega klus!

Doorkijkje

In de resterende 3 weken van ons project gaan wij onder andere aan de slag met het aanbrengen van bijna 15 kilometer aan belijning en 1000 nieuwe lampen. Ook afrondende werkzaamheden zoals het afwerken en inzaaien van de bermen vinden plaats. Op 27 juni zijn onze werkzaamheden aan de baan zelf gereed wat betekent dat de baan uitgebreid getest kan worden. Op die manier kan het eerste vliegtuig op 1 juli weer veilig vertrekken!

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer