Vorige
Nieuws

Drone Service Dura Vermeer voert eerste drone-inspectievlucht uit boven Rotterdam The Hague Airport

Drone Inspectie Rotterdam The Hague Airport

Op 21 maart 2022 heeft de Stichting Dutch Drone Delta in samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland, Rotterdam The Hague Airport, Dura Vermeer en AirHub een automatische drone-inspectie uitgevoerd op de luchthaven van Rotterdam.

Tijdens de eerste officiële drone-inspectie op Rotterdam The Hague Airport werd de drone van Dura Vermeer ingezet om de start- en landingsbaan te inspecteren. Hierbij lag de focus op het veilig en efficiënt inzetten van drones in luchthavengebieden waarbij de reguliere lijnvluchten geen hinder ondervinden. Deze tweede pilotfase volgde op een reeks eerdere dronevluchten die de Dutch Drone Delta in 2020 op luchthaven Schiphol uitvoerde. Door deze succesvolle tweede test is een volgende stap gezet in het veilig integreren van onbemande en bemande luchtvaart.

Drone-inspectie Rotterdam The Hague Airport

Mapping data

Vanuit de mapping data kunnen wij volumeberekeningen, dwarsprofielen en heatmaps in kaart brengen

Drone Service Dura Vermeer

Tijdens de eerste officiële drone-inspectie op Rotterdam The Hague Airport werd de drone van Dura Vermeer ingezet, om de start- en landingsbaan te inspecteren.

Veiligheid voorop

Dankzij de aangepaste Europese wetgeving kunnen we nu drone-inspecties, in overleg met de luchtverkeersleiding en de desbetreffende luchthaven, veilig uitvoeren. De drone-inspectie is een veilige en verantwoorde manier om terreinen in te meten.

Drone-inspectie bij Dura Vermeer

Dura Vermeer biedt gecertificeerde drone-inspecties aan met landelijke dekking voor terreinen, kunstwerken en wegen. Drone Service Dura Vermeer heeft de mogelijkheid om foto’s, video’s en mapping te realiseren. Vanuit de mapping data kunnen volumeberekeningen, dwarsprofielen en heatmaps in kaart worden gebracht.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!