Vorige
Nieuws

Dura Vermeer biedt ondersteuning aan het Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) convenant

Schoon en Emissieloos Bouwen convenant oktober 2023

Als onderdeel van de transitie naar een volledig emissievrije bouwplaats, heeft Dura Vermeer zijn steun toegezegd aan het Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) convenant. Het convenant, dat maandag 30 oktober werd ondertekend namens onze sector door Bouwend Nederland, beoogt de transitie naar een duurzamere en schonere bouwsector te versnellen.

Dit is een mooie aftrap voor Dura Vermeer van de Nationale Klimaatweek. Van 30 oktober t/m 5 november 2023 organiseren burgers, bedrijven en gemeenten activiteiten door het hele land. Voor iedereen, van jong tot oud, particulier en zakelijk. Want iedereen kan iets doen voor het klimaat. Lees hierover meer op deze pagina van de Rijksoverheid.

Een duurzame routekaart voor mobiliteit in de Bouwsector

Het SEB-convenant richt zich op duurzaam gebruik van mobiele werktuigen, voertuigen en vaartuigen in bouw-, onderhouds- en sloopprojecten. Het convenant kent een routekaart met drie verschillende niveaus: minimum, basis en ambitieus. Deze niveaus geven richting aan de benodigde inspanningen om de gewenste emissiereducties te behalen.

Deze routekaart ondersteunt het Net Zero transitiepad Materieel dat de divisie Infra reeds heeft ontwikkeld. Adriaan de Jong (directeur bij Dura Vermeer): 'Met de Op naar Net Zero-ambitie streeft Dura Vermeer naar nul uitstoot in 2050. De ondertekening van het SEB-convenant wordt gezien als een cruciale stap in de juiste richting. Het bedrijf moedigt daarnaast aan tot samenwerking binnen de markt om gezamenlijk de doelen van het convenant te realiseren.'

Op naar Net Zero

Benieuwd naar de route die Dura Vermeer gaat afleggen om dit samen, met alle collega’s en samenwerkingspartners, te bereiken? Lees in het digitale Net Zero-boekje ons plan om te versnellen én de thema’s waar focus op komt te liggen om echt impact te kunnen maken!

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

 

 

Lees meer van Dura Vermeer Divisie Infra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Wendeline Besier

Programmadirecteur Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Wendeline Besier
Infra

Adriaan de Jong

Directeur Dura Vermeer Infra Regionale Projecten Regio Heel Nederland
Adriaan de Jong