Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwt nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein

Indruk toekomstige nieuwe tramhalte Nieuwegein

Dura Vermeer gaat in opdracht van de provincie Utrecht de definitieve tramhalte bouwen in City Nieuwegein. Ook verlegt en vernieuwt Dura Vermeer een deel van de trambaan. De nieuwe tramhalte wordt in april 2022 gerealiseerd en draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Nieuwegein.

UITBLINKEND IN PRIJS EN KWALITEIT

De gunning aan Dura Vermeer is de uitkomst van een openbare aanbesteding. Dura Vermeer kwam als beste partij uit de bus op basis van een beoordeling van de aanbieding op zowel prijs als kwaliteit. 3 mei 2021 is het contract ondertekend tijdens een startbijeenkomst voor het nieuwe project.

AANDACHT VOOR RISICO’S EN HINDER

Dura Vermeer besteedt in de plannen veel aandacht aan beheersing van de risico’s op de planning voor de uitvoering van dit werk. De aanpak is erop gericht om de periode dat de tram niet kan rijden zo kort mogelijk te houden. Dit betekent dat de tijdelijke tramhalte bij de Spoorstede zolang mogelijk in gebruik blijft. Ongemak voor de reizigers in het openbaar vervoer blijft daarmee beperkt. Voor bewoners en winkeliers vlakbij de trambaan worden maatregelen voorbereid om bouwhinder te minimaliseren. Denk hierbij aan het plaatsen van geluidsschermen. Het bouwterrein wordt voor de veiligheid afgezet. De nabijgelegen Zuidstedeweg en de overgangen van de trambaan blijven zoveel mogelijk open tijdens het werk.

BETERE BEREIKBAARHEID

De ontwikkeling van dit nieuwe OV knooppunt draagt bij aan een betere bereikbaarheid van City Nieuwegein. De gemeente wil City levendiger, duurzamer, groener en gezonder maken. Om dit mogelijk te maken wordt het huidige tracé van de trambaan verlegd. De tram krijgt in de eindsituatie een nieuwe halte bij Weverstede. Deze halte is geschikt is voor de nieuwe, langere CAF trams en gemakkelijk toegankelijk voor reizigers vanwege de lage instap. Deze tramhalte is straks ook goed te bereiken voor fietsers en voetgangers. Met een capaciteit van bijna 500 reizigers per rit bieden de nieuwe trams vanaf deze halte veel groeimogelijkheden voor het openbaar vervoer van en naar City Nieuwegein.

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.