Vorige
Nieuws

Dura Vermeer legt rotonde in Almere aan met Ecopave XL

Ecopave XL Almere

Dura Vermeer heeft in het weekend van 12 en 13 november asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de Grote Vaartweg in Almere. De doorgaande rijbaan is uitgevoerd met regulier Steen Mastiek Asfalt (SMA) en de deklaag op de rotonde met Ecopave XL; hét duurzame lage temperatuur asfalt van Dura Vermeer met een extra lange levensduur.  

Samen werken aan duurzame ambities 

Door te kiezen voor Ecopave XL werken Dura Vermeer en de gemeente Almere samen aan hun duurzame ambities. Ecopave XL is een duurzaam alternatief voor regulier asfalt. Het mengsel heeft een lagere productietemperatuur, wat energiebesparing en CO2-reductie oplevert. Door de toevoeging van epoxybitumen in het mengsel wordt het asfalt elastischer en minder gevoelig voor veroudering. Dit zorgt ervoor dat het asfalt vele malen langer bestand is tegen vervorming, vermoeiing en rafeling en dus minder vaak onderhouden hoeft te worden. 

Meer weten over Ecopave XL?

Besparing 

Het overslaan van een onderhoudscyclus levert op meerdere fronten een besparing op. Kosten voor onderhoud en verbruik van grondstoffen worden sterk verminderd. Daarnaast betekent het ook minder hinder voor de omgeving; een groot pluspunt voor rotondes die vaak een verbinding zijn van meerdere wegen.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jaap Miggels

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Noord West Regio Noord-Holland, Regio Flevoland
Jaap Miggels