Vorige
Nieuws

Dura Vermeer realiseert 156 sociale huurwoningen voor Mozaïek Wonen

Op donderdag 16 juni is de aannemingsovereenkomst van het nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’ in Gouda ondertekend tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De handtekening is gezet door Anne ter Steege, de kersverse directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen en David Snelleman, directeur van Dura Vermeer. In deze tijden van krapte op de woningmarkt, zijn de 156 sociale huurwoningen in Spoorzone Gouda meer dan nodig.

De Koploper

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex 'De Koploper' met 156 sociale huurappartementen. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone en in nauwe samenwerking tussen Dura Vermeer, Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda tot stand gekomen.

“Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst maken we het officieel. Samen met Mozaïek Wonen maken wij stedelijk en betaalbaar wonen mogelijk in de binnenstad van Gouda met de bouw van nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’. En daar zijn we trots op”, aldus David Snelleman, directeur Dura Vermeer.

 

Brede doelgroep

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een deel levensloopbestendig. Daardoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komen maatschappelijke voorzieningen.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Met de realisatie van dit grote aantal betaalbare sociale huurwoningen kunnen we veel woningzoekenden in Gouda huisvesten. Daarom ben ik erg blij met de samenwerking met Dura Vermeer en deze overeenkomst, zodat we kunnen gaan bouwen!”

 

Planning

De planning is dat in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Binnenkort ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatieavond. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl.

Deel deze pagina