Vorige
Nieuws

Feestelijke start bouw 44 woningen Rhijnhoeve in Oegstgeest aan de Rijn

Het waterstadje Oegstgeest aan de Rijn breidt steeds verder uit. Op donderdag 13 oktober verrichte wethouder Elfred Bus van de gemeente Oegstgeest de feestelijke handeling, samen met Theo van der Plas van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Rob Tummers van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Hiermee is samen met de nieuwe bewoners de start van de bouw voor 44 duurzame woningen in Rhijnhoeve fase 1 gevierd.  

Rhijnhoeve ligt op een van de mooiste plekken van Oegstgeest aan de Rijn. De woningen liggen tussen de Oude Rijn en de nog te graven Binnenrijn met Park Landskroon om de hoek. Een prachtige combinatie van groen en water. Wethouder Elfred Bus: "Ik blij ben dat we met dit project de laatste stappen aan het zetten zijn in het vervolmaken van de mooie wijk die Oegstgeest aan de Rijn is. Ook is het goed dat BPD met de ontwikkeling van deze woningen aansluit bij de duurzaamheidsambities die we als Oegstgeest hebben. Dit past binnen de pilotwijk die Nieuw-Rhijngeest is op het gebied van de warmtetransitie."

Theo van der Plas, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: "Samen met de gemeente Oegstgeest ontwikkelen we vanuit VOF Oegstgeest aan de Rijn met succes een prachtige water stad. Landschappelijk en duurzaam ontwikkelen staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn er trots op dat we deze 44 woningen in harmonie met het water en de groene omgeving kunnen realiseren. Met een bodemwarmtepomp, vloerverwarming, balansventilatie en een warmteterugwinningsinstallatie in de douche, zijn de woningen goed voorbereid op de toekomst."


Rijk gedetailleerde architectuur

Van Manen architecten maakte een ontwerp waarmee de woningen zich naadloos voegen tussen de omliggende bebouwing. De rijke detaillering met togen in het metselwerk boven ramen en deuren, charmante roedeverdelingen in de ramen, luiken, luifels, overstekende dakranden en toepassing van luxe materialen, geeft Rhijnhoeve een fijne uitstraling. Het wordt een gewilde plek om te wonen.

Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer: "Gebieden groener en gezonder achterlaten dan hoe we ze aantroffen, dat is waar wij voor staan. In samenwerking met BPD bouwt Dura Vermeer de 44 woningen in Rhijnhoeve, als onderdeel van de inclusieve wijk Oegstgeest aan de Rijn waar wij met trots zo'n duizend woningen hebben gerealiseerd."


Over Oegstgeest aan de Rijn

Oegstgeest aan de Rijn wordt ontwikkeld door de VOF Oegstgeest aan de Rijn, een samenwerking van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Oegstgeest. De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer. Het ‘waterstadje' heeft groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen, sfeervolle pleinen en veel variatie in bebouwing. De vele singels in het plan, die in open verbinding staan met de Oude Rijn, worden letterlijk overbrugd. In de wijk zijn de nodige voorzieningen. Meer informatie over het project is te vinden op:

 

www.nieuwbouw-oegstgeestaanderijn.nl/rhijnhoeve

 

Deel deze pagina