Vorige
Blog

Gerben Gnodde over werken bij Dura Vermeer Techniek: "Er is ruimte om te pionieren"

“Leerzaam, leuk én confronterend”, senior engineer technische installaties binnen Dura Vermeer Techniek Gerben Gnodde komt net terug van de bouwplaats waar ‘zijn’ project in volle uitvoering is. Tussen Amstelveen en Uithoorn werkt Dura Vermeer aan een nieuwe, hoogwaardige tramlijn. Gerben tekende voor het installatieontwerp en begeleidt nu ook deels de uitvoering.

De tramlijn wordt ruim 4 kilometer lang en wordt aangelegd over een oude spoordijk. Op het traject komen drie tramhaltes, een overbrugging, onderdoorgang en parkeergelegenheid voor fietsers en automobilisten. Als alles klaar is, waarschijnlijk in 2024, zijn reizigers vanuit Uithoorn straks binnen een half uur op station Amsterdam Zuid.

Scherp blijven
“In de ontwerpfase probeer je de wensen van de klant zo goed mogelijk te vertalen”, vertelt Gerben. “Als je dan tijdens de uitvoering op de bouw komt, zie je hoe het in de praktijk uitpakt. Soms zijn er aanpassingen nodig, bijvoorbeeld als nieuwe lichtmasten te dicht op de bestaande komen te staan. Dat is best confronterend, maar ook heel leerzaam. Zo blijf je scherp!”

Samen oplossingen bedenken
Gerben werkt sinds 2020 bij Dura Vermeer. In zijn vorige baan deed hij veel ervaring op met ontwerpen, calculeren en offreren op het gebied van infratechniek. Deze expertise komt het nu goed van pas bij de integrale aanpak die Dura Vermeer hanteert. “We zitten vroegtijdig aan tafel met collega’s van de divisies bouw en infra. Samen verdiepen we ons in de wensen van de klant en bedenken we oplossingen waarmee we meerwaarde bieden, uiteraard rekening houdend met het budget en de planning.”

Brede blik
De manier waarop projecten worden aangepakt binnen Dura Vermeer, bevalt Gerben uitstekend. “Je krijgt een heel brede blik op de vele aspecten van projecten en ieders rol daarin. Door de hechte samenwerking tussen de verschillende disciplines ontstaat er ook meer begrip voor wat iedereen nodig heeft. En omdat onze divisie Techniek volop in opbouw is, zijn er nog geen vaste patronen. Er is ruimte om te pionieren.”

Senior
Met zijn 42 jaar behoort Gerben binnen het team tot de ‘senioren’. “Dat voelt best gek, aan de andere kant: ik werk al sinds mijn 19e, direct na mijn mbo-opleiding ben ik verder gaan leren in de praktijk. Dat past het beste bij mij, ik hoef niet altijd van tevoren te begrijpen hoe iets werkt. Camerasystemen bijvoorbeeld: ik duik erin, ga het uitzoeken en stel zo nodig vragen aan anderen. Ook dat kan allemaal hier.”

Talenten begeleiden
Graag zou Gerben vanuit zijn senior adviesrol nieuwe talenten begeleiden binnen de divisie Techniek. “Dat lijkt me erg leuk om te doen en we hebben veel nieuwe collega’s nodig. We gaan hier informeel en open met elkaar om. Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid, dat motiveert enorm. Er is ook aandacht voor de mens achter de medewerker. Dat maakt dat je je gehoord voelt wanneer het bijvoorbeeld even niet zo lekker met je gaat. En verder doen we met de collega’s leuke dingen na het werk: een borrel bijvoorbeeld, of sporten. Ik heb het hardlopen weer opgepakt. Binnenkort hoop ik een halve marathon te lopen. En wie weet volgend jaar een hele!”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!