Vorige
Nieuws

Gold Award voor Parkeergarage Garenmarkt

Deze week heeft wethouder Ashley North (Duurzame Mobiliteit) een ESPA Gold Award ontvangen voor Parkeergarage Garenmarkt. Met deze onderscheiding toont de parkeerbranche zijn waardering voor de hoge kwaliteit en het gebruikersgemak van de jongste parkeergarage in Leiden.

HOGE KWALITEIT EN GEBRUIKERSGEMAK

In aanwezigheid van Daniel di Tella van de brancheorganisatie VEXPAN gaf wethouder North het Gold-Award-bordje direct een ereplaats in de parkeergarage. Parkeergarage Garenmarkt is de vierde garage in Leiden die met goud wordt bekroond; eerder kregen parkeergarages Lammermarkt en Soestdijkkade en Ringkade bij het Kooiplein deze award. Kortom, Leiden kent inmiddels een viertal hoogwaardige parkeergarages.

POPULAIR 

Meteen al op de openingsdag medio februari 2020 bleek de nieuwe parkeergarage met 425 parkeerplaatsen ongekend populair, mede vanwege de aanrijroute en de locatie in de binnenstad. De moderne architectuur en verlichting geven de garage een prettige sfeer. De kentekenherkenning bij de slagboom en dynamische verwijsborden dragen bij aan het gemak. Daarna brak de coronacrisis uit en daalde het aantal bezoekers aan de stad en dus ook parkeerders in de garage sterk.

TOEKOMSTBESTENDIG 

Door de plannen voor een autoluwe binnenstad en de invoering van vergunninghouderplaatsen in vrijwel de hele Leidse binnenstad, zullen meer parkeerders in de toekomst gebruikmaken van de parkeergarages in en rond het centrum. Leiden heeft met de bouw van twee ondergrondse parkeergarages alvast voorgesorteerd op de toekomst: auto’s worden buiten het zicht geparkeerd en er komt ruimte vrij voor recreatie, extra woningen en groen. Zoals het mooie groene plein dat boven op de Garenmarkt is aangelegd. Ook het ruime aantal laadplekken voor elektrische auto’s - 25 in totaal – toont dat Parkeergarage Garenmarkt klaar is voor de toekomst.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.