Vorige
Nieuws

Julianaweg in Volendam wordt veiliger; gestart met de werkzaamheden

Op dinsdag 11 april heeft wethouder Kees Schilder van de gemeente Edam-Volendam het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Julianaweg in Volendam. Het project is opgedeeld in drie deelgebieden; er wordt gestart met deelgebied ‘De Corridor’.

Dit deelgebied loopt van de Zusterschoolstraat tot de Zeedijk. In verband met de bereikbaarheid voor bedrijven rondom de Julianaweg, is het deelgebied ook weer opgedeeld in acht fases. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november gereed. Daarna volgt het ontwerp- en participatieproces en uiteindelijk ook de uitvoerende werkzaamheden voor het resterende deel van de Julianaweg.

1
4

Bewoners en ondernemers invloed op ontwerp

Het project is met veel lef en durf in de markt is gezet. Bouwteam DeDam, bestaande uit de gemeente Edam-Volendam en Dura Vermeer, is gestart met een blanco vel papier, enquêtes en gesprekken met inwoners en ondernemers. Daarbij heeft Dura Vermeer Sweco als ingenieursbureau aangehaakt. Informatie die uit de enquêtes en gesprekken kwamen, zijn meegenomen in de ontwerpschetsen. Een werkgroep, bestaande uit inwoners en ondernemers, behartigde de belangen van de inwoners tijdens de zogeheten ontwerpateliers.

Uit de enquête en gesprekken met inwoners en de werkgroep kwam voor deelgebied ‘De Corridor’ naar voren dat de veiligheid voor fietsers en voetgangers echt moet worden verbeterd. Er is daarom gekozen voor een inritconstructie bij elke toegang naar een particulier terrein. Deelgebied ‘De Corridor’ krijgt drie verschillende profielen:

1
5

Betere doorstroming en meer veiligheid

De komende jaren gaat de Julianaweg in Volendam op de schop. Aanleiding voor de herinrichting van de Julianaweg is de toegenomen verkeersdruk en het noodzakelijk onderhoud op meerdere plekken op de weg. De nieuwe Julianaweg wordt toekomstbestendig: de doorstroming verbetert, de weg wordt weer veilig voor voetgangers, fietsers en automobilisten en er komt meer groen in het dorp.

Participatietraject Julianaweg Volendam van start
Unieke samenwerking op de Julianaweg in Volendam
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Cornelis de Wit

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Cornelis de Wit