Vorige
Nieuws

Laatste duurzame woningen in De Nieuwe Vogelbuurt in verkoop

Op maandag 30 mei start Dura Vermeer met de verkoop van de 26 woningen van het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de gezinswijk een compleet nieuwe inrichting. Het plan omvat 52 energieneutrale eengezinswoningen, die variëren in verschillende woningtypes. De woningen zijn fraai gesitueerd, omringd door groen en deels grenzend aan het park de Kindervallei. Dura Vermeer behoudt met deze gebiedsontwikkeling het groene en unieke karakter van de buurt. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.

Energieneutraal en gasloos de toekomst tegemoet
Dura Vermeer heeft als ambitie een groener en gezonder Nederland. Alle woningen in De Goudvogel zijn energieneutraal en gasloos door slimme installaties. De woningen bevatten onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling. De energie voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater wordt opgewekt door PV-panelen, dit zorgt voor lagere maandelijkse woonlasten. Naast een zeer laag energieverbruik, bieden de woningen ook volop wooncomfort.

Wonen in De Goudvogel is wonen in het groen

“Wij zijn trots op deze gebiedsontwikkeling in Vlaardingen. Met dit laatste deelplan realiseren we duurzame woningen, waarbij de wijk een geheel nieuwe en toekomstbestendige inrichting heeft gekregen. Met de invulling van dit laatste deelplan creëren we een sfeervolle, groene woonbuurt, met alle voorzieningen op loopafstand.” Aldus Nicolle Terlouw, Directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer.

Ruim en comfortabel wonen
De woonoppervlaktes van de woningen in De Goudvogel variëren van circa 120 tot 165 m2. Er zijn woningen met 3, 4 tot 5 slaapkamers met voldoende leefruimte voor eventuele hobby’s of een kantoor aan huis. De woningtypes bestaan onder andere uit hoekwoningen, tussenwoningen en parkwoningen.

Snelle bouw en solide
Met het laatste deelplan van De Nieuwe Vogelbuurt levert Dura Vermeer een belangrijke bijdrage aan het woningaanbod in Vlaardingen door een snelle en efficiënte bouw. De badkamers in de woningen van De Goudvogel worden gerealiseerd aan de hand van geprefabriceerde oplossingen. Dit houdt in dat systemen voor 80% geconstrueerd worden in de fabriek, waarna er op de bouwplaats alleen nog gemonteerd hoeft te worden. Er wordt gewerkt met een kant en klaar gevelelement, die in de fabriek al wordt voorzien van kozijnen, isolatie en steenstrips. Dit versnelt het bouwproces en zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst.

De woningen in De Goudvogel zijn vormgegeven als een architectonische eenheid

Uniek karakter
De woningen in De Goudvogel sluiten stedenbouwkundig aan bij de omliggende woningbouw in de Nieuwe Vogelbuurt en zijn ontworpen door Architectenbureau Klunder architecten. De parkwoningen die grenzen aan de Kindervallei zijn als een architectonische eenheid vormgegeven in oranje-grijze bakstenen. Door het toepassen van verschillende metselwerk verbanden, die afwisselen in kleur en diepte, krijgen de woningen in De Goudvogel een uniek karakter. Grote witte kaders om verschillende ramen zorgen voor een speels effect. De huisnummers die opgenomen zijn in het metselwerk, in combinatie met de luifels bij elke woningentree, maakt iedere woning individueel herkenbaar.

Informatiebijeenkomst
Voor de start verkoop organiseert Dura Vermeer Bouw Zuid West een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden. Deze vindt plaats op 30 mei van 17.00 uur tot 19.00 uur bij ‘IKC Samen Wijs’ in Vlaardingen. Potentiële bewoners van De Goudvogel krijgen hier de kans om alle vragen te stellen die betrekking hebben op de woningen. Daarnaast is de verkoopdocumentatie aanwezig.
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!