Vorige
Nieuws

Open Monumentendag Rotterdam 2021

Maar liefst twee van onze projecten nemen deel aan de Open Monumentendag Rotterdam! FENIX is één van de deelnemers van de Open Monumentendag Rotterdam in het weekend van 11 en 12 september.

Iedereen die benieuwd is naar de ontwikkelingen op de bouwplaats van de Fenixloods II is welkom om te komen kijken tussen 10.00-17.00 uur. Medewerkers van FENIX vertellen meer over de bestemming van de loods. Geïnteresseerden kunnen vooraf gratis een tijdslot reserveren via de website van Open Monumentendag Rotterdam.

FENIX

Extra leuk: de transformatie van de Fenixloods II is een belangrijke stap verder. De restauratie van de zuid- en oostgevel van de voormalige op- en overslagloods uit 1923 is voltooid. Anderhalf jaar is er gewerkt aan de 127 meter lange gevel.

De Museumwoning in Vreewijk is ook te bezoeken. Een woning geheel in originele staat zoals hij 100 jaar geleden gebouwd is.

De Museumwoning aan de Lede 40 geeft een uniek beeld van het oorspronkelijke Tuindorp Vreewijk aan het begin van de twintigste eeuw. De laatste bewoner heeft er tot aan zijn dood gedurende tachtig jaar onafgebroken gewoond. Zodoende is deze woning in de oorspronkelijke staat gebleven. Er is geen douche en geen centrale verwarming, de keuken is authentiek en ook de kleurstelling van het interieur is origineel. Hierdoor krijgen bezoekers van de  Museumwoning Lede 40 het gevoel in het verleden van het Tuindorp te stappen.

 

museumwoning

Extra leuk: vorige week zijn replica’s van originele houtsnijwerken van de beroemde beeldhouwer Hildo Krop onthuld. De ornamenten sieren nu de gevels van twaalf monumentale huizen aan de Dreef en zijn daarmee terug op hun oorspronkelijke plek. De terugkeer van de karakteristieke werkjes past bij de doelstelling van het Verbeterprogramma Vreewijk om het authentieke karakter van de wijk en de woningen terug te laten keren en te behouden.

houtsnijwerken Dreef

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.