Vorige
Nieuws

Rotonde Knalhutteweg in Enschede opgeleverd

Knalhutteweg, Enschede Dura Vermeer (1)

In opdracht van de gemeente Enschede heeft Dura Vermeer de kruising bij de Knalhutteweg – Het Stroink succesvol vervangen voor een rotonde. Bij de kruising in Enschede ontstonden regelmatig gevaarlijke situaties. Dura Vermeer heeft daarom de kruising vervangen voor een rotonde en een veilige oversteek gemaakt.

Meer groen, minder asfalt

De kruising in Enschede is vervangen voor een rotonde met minder asfaltverharding. Hierdoor wordt de hoeveelheid hitte-absorberende oppervlakte verminderd. Dit is gunstig voor klimaatadaptatie, omdat er meer ruimte komt voor groene beplanting, wat kan bijdragen aan het verminderen van hittestress en het creëren van een koelere omgeving. In het najaar krijgt de rotonde een groenere uitstraling door middel van planten en daarnaast worden de bermen groen ingericht. Ook wordt een laan gecreëerd door bomen te planten langs de Knalhutteweg.

Voorbereidende werkzaamheden

De gemeente Enschede en Dura Vermeer vormen samen het bouwteam. In de voorbereiding is de schets van de rotonde aangeleverd door de gemeente. Voor het ontwerp en de voorbereidende werkzaamheden is samengewerkt met Anacon Infra. De gemeente heeft de schets samen met stakeholders in de buurt, openbaar vervoerders en nutsbedrijven in vijf maanden tijd uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp.

1
7

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!