Vorige
Blog

Tendermanager Rob: “zorgen dat iedereen in het team boven zichzelf uitstijgt, is ook winnen!”

Rob Ursem, tendermanager bij Dura Vermeer Bouw Midden West

Complexe nieuwbouwprojecten uitwerken tot een concrete aanbieding en samen winnen, dat is in een notendop het werk van Rob Ursem, tendermanager bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Als tendermanager heeft hij een leidende rol bij de verwerving van middelgrote bouw- en vastgoedprojecten. Rob stelt het team samen en bedenkt samen met het team een onderscheidende aanpak bij het vinden van de juiste oplossingen voor diverse uitdagingen. “De uitdaging om voor elkaar krijgen wat in eerste instantie misschien niet mogelijk lijkt, triggert mij. Ik denk vanuit mogelijkheden”.  

Familiebedrijf 

Na 20 jaar ervaring bij familiebedrijf Ursem Bouwgroep en een sabbatical van één jaar, begon het te kriebelen toen Rob werd gevraagd voor de functie tendermanager bij Dura Vermeer Bouw Midden West. “Ik zocht een werkgever waar ik continu word uitgedaagd en waar ik mag meewerken aan de totstandkoming van unieke en complexe grootschalige projecten in seriematige woningbouw en utiliteitsbouw. Verder ben ik vrij honkvast, maar ik loop wel graag elke keer opnieuw een homerun. Winnen doe ik graag.” Een gesprek bij de groengele club durfde Rob wel aan en dat bleek een schot in de roos.  

Dat Rob vrij honkvast is, komt voort uit zijn achtergrond bij zijn familiebedrijf. “Ik gedij goed bij een familiaire sfeer, waar loyaliteit en het trotse gevoel van je collega’s afstraalt. Hard willen werken en net een tandje extra erbij zetten, dat verbindt en maakt werken leuk. Dan hoef je niet weg!” Rob is inmiddels ruim 4 jaar werkzaam bij Dura Vermeer Bouw Midden West. “Ik beschouw Dura Vermeer als een echt en zeer hecht familiebedrijf. Er is veel ruimte voor het individuele eigenaarschap en ondernemerschap. Dat waren zeker mijn overwegingen om voor het prachtige Dura Vermeer te kiezen”. Andere overwegingen voor Rob zijn de vernieuwingsambities innoveren en duurzaamheid. “Vanuit mijn eerdere werkervaring heb ik een liefde voor hout, prefab en legolisering. De urgentie om op andere manieren te ontwikkelen en bouwen is hoog. Ik heb van nature al een grote nieuwsgierigheid naar vernieuwingen, waarbij we sneller, goedkoper en kwalitatief beter en duurzamer kunnen bouwen.” 

“Ik beschouw Dura Vermeer als een echt en zeer hecht familiebedrijf. Er is veel ruimte voor het individuele eigenaarschap en ondernemerschap. Dat waren zeker mijn overwegingen om voor het prachtige Dura Vermeer te kiezen”

“Ik vind het fantastisch om ervoor te zorgen dat iedereen in het team boven zichzelf uit kan stijgen. Dat is ook winnen!”

Dubbel winnen 

De nieuwsgierige eigenschap komt Rob goed van pas. “Bij de start van een nieuwe tender vind ik het achterhalen van de vraag achter de vraag heel interessant. Een goede klantrelatie helpt daarbij. Ik vind het belangrijk om onze klanten echt te leren kennen en te onderzoeken wat zij belangrijk vinden, zodat wij het team daarop af kunnen stemmen en op de juiste manier onze indiening kunnen doen.” Rob vormt het team dat nodig is om het plan van aanpak op te stellen. Allerlei disciplines komen hier samen van projectmanagers en medewerkers bedrijfsbureau tot aan calculatoren en BIM-engineers. “Hoe groter en complexer het project is, hoe groter het team van collega’s en adviseurs.” Rob heeft een verbindende rol in het team, van het vroeg betrekken van externe partijen, kennisdeling bevorderen tot aan het team in de flow krijgen. “Een samenwerking met zo veel betrokkenen wordt pas een succes als iedereen doet waar hij of zij goed in is en dat op elkaar aansluit, dat verhoogt niet alleen het plezier maar ook de kwaliteit. Ik vind het fantastisch om ervoor te zorgen dat iedereen in het team boven zichzelf uit kan stijgen. Dat is ook winnen!”  

Een van de recent gewonnen tenders van Rob en zijn collega’s is deelplan Camden Town onderdeel van gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp. “Een geweldig plan waarbij we 563 studentenwoningen in opdracht van studentenhuisvester DUWO gaan realiseren, die de woningen heeft aangekocht van van ontwikkelaars Snippe Projecten BV en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD). We hebben intensief samengewerkt om de opdracht binnen te halen. Ik ben blij dat we voor deze doelgroep betaalbare woningen aan de studentenwoningmarkt mogen toevoegen. Het is knap lastig om voor studenten een betaalbare woning te vinden. De start bouw van Camden Town komt in zicht, echter smaakt het realiseren van betaalbare studentenwoningen nu al naar meer! Ik vind het enorm belangrijk om meer te betekenen voor deze doelgroep. Naast mijn eigen ervaringen op het gebied van studentenhuisvesting is het ook de ambitie van Dura Vermeer om substantieel meer betaalbare woningen toe te voegen aan de huizenmarkt voor studenten en starters.” 

Een van de recent gewonnen tenders van Rob en zijn collega’s is deelplan Camden Town onderdeel van gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp.

“De start bouw van Camden Town komt in zicht, echter smaakt het realiseren van betaalbare studentenwoningen nu al naar meer!”

Innovatief en duurzaam 

Terugkomend op de vernieuwingsambities innoveren en duurzaamheid is Rob intrinsiek gemotiveerd om de plekken groener en gezonder achter te laten: “Wij hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om een betere leefomgeving te creëren dan hoe we deze aantroffen. Voor seriematige woningbouw en utiliteitsbouw betekent dit dat we onze klanten meenemen in de kansen en uitdagingen van de doelgroep en omgeving, zodat we gericht en meetbaar waarde kunnen toevoegen. Ook het inzetten van innovatieve bouwtechnieken speelt een essentiële rol, waarbij een snelle bouwtijd minder CO2 uitstoot oplevert en goedkoper bouwen meer geld oplevert voor energiezuinige maatregelen.” Een van de bouwtechnieken waar Rob lyrisch over is, is bouwen in hout. “Hout is een verantwoorde bouwmethode die de natuur minimaal belast. Binnen onze vestiging ben ik een van de aanjagers in de werkgroep houtbouw. Onze ambitie is om in 2030 20 procent van onze projecten in hout te realiseren. Hierbij zoek ik niet alleen intern, maar ook extern met klanten de verbinding op. Door te doen, kan er pas schaalvergroting in onder andere houtbouw plaatsvinden”. 

Werken bij Dura Vermeer Bouw Midden West 

Ben jij na het verhaal van Rob ook geïnteresseerd in een rol als tendermanager? Doorgrond jij snel klantvragen en ga jij ook voor duurzame en innovatie oplossingen? Zoek dan niet verder. Dura Vermeer Bouw Midden West zoekt een tendermanager in een leidende rol bij de verwerving van middelgrote bouw- en vastgoedprojecten, waarbij de focus ligt op utilitaire werken. Jij ontwikkelt een onderscheidende tenderstrategie en creëert een omgeving waarin medewerkers en partners worden uitgedaagd om, vanuit het perspectief van de klant, het beste uit zichzelf te halen. Check hier de vacature en solliciteer direct.

Werken bij Dura Vermeer Bouw Midden West
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.