Vorige
Nieuws

Verkeer rijdt nu om het dorp Boekel heen: randweg gereed

Kinderen fietsen op de randweg voordat deze geopend werd voor verkeer

Na zo’n 10 maanden hard werken, is de nieuwe randweg om Boekel gereed. Inmiddels is de weg opengesteld voor het verkeer. Het doorgaand (vracht)verkeer rijdt voortaan om het dorp Boekel heen.

SKEELEREN OP DE NIEUWE RANDWEG

Om dit te vieren stelden provincie Noord-Brabant, de gemeente Boekel en Dura Vermeer zaterdag 26 juni een deel van de weg open voor één dag. Omwonenden kregen zo de primeur om over een deel van de nieuwe randweg te wandelen, fietsen of skeeleren om de nieuwe route te verkennen.

Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Christophe van der Maat, en de wethouder van de gemeente Boekel, Marius Tielemans, haalden samen symbolisch de bouwhekken weg om de weg open te stellen, waarna drie kinderen uit Boekel als eersten het nieuwe asfalt betraden, samen met burgemeester Caroline van den Elsen.

Burgemeester opent de nieuwe Randweg met kinderen uit Boekel

VERBETERDE VEILIGHEID EN LEEFBAARHEID

Van der Maat: ‘Het afgelopen jaar is keihard aan de randweg gewerkt en eindelijk is het zover. Vanaf 28 juni kunnen alle inwoners van Boekel de voordelen ervaren. De nieuwe weg leidt het auto- en vrachtverkeer om het centrum van Boekel heen en verbetert zo de veiligheid en leefbaarheid in het dorp.’ Dat beaamt wethouder Marius Tielemans. ‘Ik ben blij dat na jaren van voorbereiding de Randweg Boekel nu een feit is. De verkeersveiligheid in het centrum is er enorm bij gebaat en het biedt ontwikkelingsruimte voor de toekomst van Boekel.’

DUURZAAM ASFALT

Iwan Netten, projectleider bij Dura Vermeer, geeft aan: ‘Het was voor ons een mooi project om aan te werken met een duurzame innovatie.’ In de deklaag is namelijk Micropave Ecopave XL toegepast. Dit verdubbelt de levensduur van de deklaag met grote besparing aan CO2 uitstoot als gevolg. In dit project is circa 30.000 m2 asfalt met Micropave Ecopave XL aangebracht. In deze schaalgrootte is dit nog niet eerder toegepast. 

MINDER HINDER

De enkelbaans weg ten westen van Boekel heeft één rijstrook per rijrichting, is ongeveer 4,7 km lang en heeft in het gehele tracé vier rotondes, uitgevoerd in beton. De nieuwe randweg is voorzien van een geluidreducerend en duurzaam asfalt, wat zorgt voor minder hinder voor de omwonenden.

Bekijk meer over Ecopave XL

Bekijk de video van de opening

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.