Vorige
Blog

Vertrouwen als fundament voor succesvolle ontwikkelingen in lifesciences en biotech

EMA, DuPont Nutrition & Biosciences, Unilever Global Foods Innovation Centre, Genmab en DIFFER. Dura Vermeer stond als risicodragend ontwikkelaar garant voor deze ICONEN die inmiddels een welkome bijdrage leveren aan de Nederlandse life sciences. ‘De basis is zekerheid. Klanten kunnen op ons rekenen. Als niemand onaangenaam wordt verrast, schept vertrouwen het fundament voor succesvolle ontwikkelingen', vertelt Roy van Lieshout, projectdirecteur bij Dura Vermeer Vastgoed B.V.

DuPont - Leiden Bio Science Park

Op het Leiden Bio Science Park, het snelst groeiende Nederlandse Sciencepark dat behoort tot de top 5 van Europese Scienceparken staat het toonaangevende gebouw van DuPont Nutrition & Biosciences, een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor de voedsel-, gezondheids-, farma- en biotechnologie-industrie.

Ik blik terug op een geweldig project en een vruchtbare en tevens duurzame samenwerking met het team van DuPont (tegenwoordig IFF).

Nexus - Leiden Bio Science Park

Nu verrijst naast het gebouw van DuPont, NEXUS. Dit hoogwaardige verzamelgebouw moet een oplossing bieden voor doorgroeiers en gevestigde bedrijven. De nood is hoog op het snelgroeiende LBSP.

NEXUS wordt, evenals de succesvolle voorloper DuPont, risicodragend ontwikkeld door Dura Vermeer en ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. De oplevering is gepland in de tweede helft van 2023 en met 2.000 m2 VVO per verdieping betekent dat maximaal twee huurders per laag in het vier lagen tellende gebouw.

Dit hoogwaardige verzamelgebouw wordt een exemplarisch voorbeeld van de hedendaagse life sciences gebouwen. De labactiviteiten en daarmee de labruimte zijn, met name op bioscienceparken, steeds belangrijker geworden.

Heb je interesse in Nexus of wil je weten wat Dura Vermeer voor jouw bedrijf kan betekenen? Roy van Lieshout gaat graag het open gesprek aan.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!