Vorige
Nieuws

Vijf dagen buitendienststelling station Tilburg

Buitendienststelling Station Tilburg, augustus 2023

In augustus werkt Dura Vermeer in opdracht van ProRail op veel plekken tegelijk op en rondom het spoor in Tilburg; vanaf Tilburg Reeshof tot aan Udenhout. Hierdoor is het spoor van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus vijf dagen buiten dienst. Dura Vermeer en ProRail combineren werkzaamheden zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van deze vijfdaagse. Voor reizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.

Station Tilburg

De werkzaamheden maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor. Doel daarvan is door heel Nederland meer treinen te kunnen laten rijden.

Dura Vermeer werkt in augustus aan de afbouw van het vierde perron, legt kabels onder het spoor aan en plaatst nieuwe seinen op en rondom station Tilburg. In het voorjaar van 2024 wordt het spoor aangepast zodat het mogelijk is dat treinen kunnen stoppen bij het nieuwe perron. Daarna wordt het vierde perron in dienst genomen.

Samen bouwend aan de toekomst

“We hadden natuurlijk graag gezien dat we alle werkzaamheden rondom het station van Tilburg en het vierde perron nu in één keer konden afronden”, vertelt projectmanager Anton Korlaar van ProRail. “Helaas maakten leverantie- en capaciteitsproblemen een goede voorbereiding voor de ombouw van het emplacement lastig. Hierdoor moeten we dus begin 2024 nog een keer hinder veroorzaken. In samenwerking met Dura Vermeer konden we de planning wel zo aanpassen dat er de komende dagen al heel veel werk verzet wordt. Daarmee komt de ingebruikname van het vierde perron steeds dichterbij!”

Projectdirecteur Dura Vermeer Frank Heijerman vult aan: “In samenwerking met ProRail lukte het ons de werkzaamheden voor PHS in Tilburg te combineren met die aan perron 4. Goede samenwerking tussen Dura Vermeer en ProRail is cruciaal om beide projecten tot een succes te brengen.”

TOEKOMSTBESTENDIG

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe perron op station Tilburg optimaal bereikbaar is, worden het spooremplacement en de aanliggende sporen volledig aangepast. Zo kunnen er frequenter treinen stoppen en de reizigers naar hun eindbestemming te brengen. Ook vinden er renovatiewerkzaamheden plaats. Onder andere wordt het oude seinhuis aan de westzijde van perron één op het station omgebouwd naar relaishuis. Dit historische pand heeft van binnen een volledige make-over gehad, terwijl de karakteristieke buitenkant aan de kant van het busstation in ere is gehouden.

COMFORT VOOR REIZIGERS

Niet alleen station Tilburg wordt verbeterd en vernieuwd. Ook de perrons en het meubilair op station Tilburg Universiteit worden aangepast en vernieuwd om het groeiende aantal reizigers voldoende ruimte en comfort te bieden. Tevens worden op het traject Breda – Boxtel/Vught de bovenleiding, seinen en wissels verwijderd, aangepast of vervangen, zodat die weer toekomstbestendig zijn.

De werkzaamheden aan de stations en het spoor zijn gestart in september 2022 en worden afgerond in 2024.

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Remko Uenk

Directeur Dura Vermeer Railinfra Regio Heel Nederland
Remko Uenk
Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven