Vorige
100 huurwoningen in Rijswijk

BETAALBARE MIDDEN HUURWONINGEN IN RIJSWIJK

Rijswijk
Bouw & Vastgoed

Gebiedsontwikkeling RijkwijkBuiten wordt uitgebreid met een groen, duurzaam en sociaal maatschappelijk project. In samenwerking met gemeente Rijswijk en Vastgoed Syndicering Nederland n.v. (VSN) realiseert Dura Vermeer 100 betaalbare middenhuurwoningen op deze plek in Rijswijk. De ontwikkeling van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de oprichting van het woonfonds, waar Dura Vermeer en de gemeente zelf in participeren. Het project vormt één van de laatste ontwikkelingen in RijswijkBuiten en is opgezet vanuit het idee om meer betaalbare woningen voor middeninkomens te realiseren. 


Alle woningen zijn gasloos en maken gebruik van bodemwarmte

Duurzaamheid en biodiversiteit staan centraal in RijswijkBuiten

Gasloos en duurzaam wonen
Aan de Distervlinderstraat in Rijswijk komen 38 duurzame eengezinswoningen en een ruim appartementencomplex met 62 appartementen. De appartementen zijn onderverdeeld in een diverse mix van twee- en driekamerappartementen, met ieder een eigen buitenruimte. Alle woningen zijn zeer goed geïsoleerd, gasloos en maken gebruik van bodemwarmte. 

Duurzame wijk
De woningen worden gebouwd in deelgebied Parkrijk, in de duurzame gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten. In deze buurt staan duurzaamheid en biodiversiteit centraal. Zo komt er een Tiny Forest in Parkrijk: een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van circa 200 m2. Dit wordt niet alleen een prettige plek voor o.a. vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren hier over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.


In Parkrijk woon je in het groen

De 62 appartementen zijn duurzaam en gasloos

Diverse groenvoorzieningen 
Dat is niet het enige duurzame aspect in RijswijkBuiten. In deze buurt wisselen diverse groenvoorzieningen, kinderspeelplekken en openbare ruimten elkaar af. Ook zorgt de toepassing van bovengrondse afstromen in het gebied ervoor dat regenwater in de bodem kan infiltreren en het riool wordt ontzien. Daarnaast kunnen de bewoners op een aantal centrale plekken in Parkrijk deelauto’s en (bak)fietsen huren als alternatief voor de (tweede) auto.

Wonen in Rijswijk

Met de bouw van 100 huurwoningen in RijswijkBuiten leveren Dura Vermeer en VSN een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de gemeente om meer woningen in het middensegment te realiseren. Ook stimuleert de komst van deze huurwoningen de doorstroom in de sociale huur. Mensen die zich inschrijven krijgen voorrang wanneer zij een sociale huurwoning achterlaten in Rijswijk. Ook bewoners die zes jaar aansluitend in Rijswijk hebben gewoond of in Rijswijk werken, krijgen voorrang. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er in Rijswijk sociale huurwoningen vrijkomen voor andere woningzoekers en dat mensen met middeninkomens in Rijswijk kunnen blijven wonen.

Planning
Het project is onlangs als 'Wonen in de cocon' in verhuur gegaan en is met ruim 3200 inschrijvingen erg succesvol. De 38 eengezinswoningen worden naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023. De 62 appartementen worden naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023. 

 

Bekijk de animatiebeelden van de eengezinswoningen

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.