Vorige
De Wilgen

een nieuw stukje duurzaam wonen in RijswijkBuiten

Rijswijk
- juli 2021
Bouw & Vastgoed

In juli 2021 is het project ‘De Wilgen’ opgeleverd in Parkrijk, één van de drie deelgebieden in RijswijkBuiten waar tot 2026 in totaal ruim 3500 nieuwe woningen worden gebouwd. Parkrijk is het tweede deelgebied waarbij het Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen het stedenbouwkundige uitgangspunt voor de wijk vormt. De Wilgen bestaat uit 43 woningen en is in samenwerking met de gemeente Rijswijk en Stevast Baas & Groen Vastgoed tot stand gekomen.

De woningen in De Wilgen zijn onderverdeeld in 13 hofwoningen, 12 verandawoningen en 18 stadsvilla’s.

Met allen een eigen kenmerkende architectuur

Groots en divers

De woningen in De Wilgen zijn onderverdeeld in 13 hofwoningen, 12 verandawoningen en 18 stadsvilla’s. Allen met een eigen kenmerkende architectuur waardoor, ondanks de grootte van het project, het een afwisselend geheel is geworden.

De hof- en verandawoningen tellen maximaal acht woningen in de rij en worden gekenmerkt door bijzondere detailleringen. Zo hebben de hofwoningen klossen onder de dakranden en zitten er accenten in het metselwerk met afwijkende kleuren. De verandawoningen grenzen aan de voorkant aan een autoluwe straat en dus zonder geparkeerde auto’s. Hierdoor ontstaat een ontspannen sfeer onder de gezellige overkappingen van de woningen.

De stadsvilla’s bevinden zich aan een langgerekte laan die uitkomt op het Wilhelminapark en zo een prominente verbinding tussen het park en de wijk vormt. Het zijn drielaags platte robuuste woningen en ondanks de lange blokken hebben ze door hun rijke architectuur in diverse kleuren metselwerk en detaillering een luxe en individuele uitstraling gekregen.

 

Duurzaam in vele opzichten

Met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat staat RijswijkBuiten bekend om haar duurzaamheid. Alle woningen in De Wilgen zijn dan ook gasloos, worden verwarmd én gekoeld met een energiezuinige warmtepomp en elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. Dit maakt de woningen toekomstbestendig met een hoog wooncomfort.

Maar daar blijft het niet bij. Ook in het openbaar gebied speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is Parkrijk ‘klimaatadaptief’ als het gaat om het omgaan met hemelwater. Het veranderende klimaat wordt namelijk steeds meer gekenmerkt door flinke regenbuien afgewisseld door langere periodes van droogte.
Het regenwater in Parkrijk stroomt dan ook niet meer traditioneel ondergronds het riool in, maar er wordt gebruik gemaakt van een bovengronds afwatersysteem. Het hemelwater dat van het dak van de woning afkomt wordt aangesloten op zogenaamde ‘hemelwaterbrievenbussen’ die in de voortuinen van De Wilgen zijn aangelegd. Daar vandaan wordt het water over de bestrating weggevoerd naar open water in het aangrenzende Wilhelminapark.

 

Oog voor luxe, wooncomfort en duurzaamheid

Met al deze kenmerken is met De Wilgen een prachtig nieuw stukje duurzaam wonen aan RijswijkBuiten toegevoegd. Conform de doelstellingen van de gemeente komen de thema’s groen, water en het klimaat mooi samen in project De Wilgen. Hiermee heeft Dura Vermeer wederom laten zien dat we een betrokken en innovatieve ontwikkelende bouwer zijn met oog voor luxe, wooncomfort en duurzaamheid.  

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!