Vorige
Fietsstraat Gorinchemgracht

Veiliger fietsen

Veiliger fietsen op de fietsstraat Gorinchemgracht

Almere
05/2015 - 07/2015
Gemeente
Infra

Op de Gorinchemgracht in Almere heeft Dura Vermeer een speciaal ingerichte fietsstraat gerealiseerd; een weg waar de veiligheid van de fietser voorop staat en de auto te gast is. 

Visueel smalle weg

De fietsstraat is onderdeel van een langere fietsroute door de Stedenwijk. Omdat op dit gedeelte van de fietsroute ook (vracht)autoverkeer naar een winkelcentrum rijdt, is de fietsveiligheid vergroot. Tussen de brede rode fietsstroken bevindt zich een zwarte strook met een bolling. De bolling is gemarkeerd doordat er een klinkerprint in het asfalt is aangebracht. Hierdoor wordt het (vracht)autoverkeer gedwongen stapvoets te rijden wanneer zij een fietser inhalen. Tevens is de weg visueel smaller, wat ook bijdraagt aan een veilige verkeerssnelheid.  

Aanpassing materieel

Om het zwarte asfalt in de middenstrook aan te brengen, heeft Dura Vermeer een aanpassing gedaan op één van de asfaltmachines. Hierdoor is het mogelijk om gelijktijdig twee kleuren asfalt aan te brengen, waarbij de middelste strook in een verhoogde rug wordt aangebracht. De streetprint is hierna aangebracht. Het asfalt is daarbij weer opgewarmd waarna het klinkerprofiel in het asfalt is gedrukt. 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jaap Miggels

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Noord West Regio Noord-Holland, Regio Flevoland
Jaap Miggels