Vorige
Halte Goffert Nijmegen

Een eigen station voor het Goffertpark

Nieuw knooppunt

Nijmegen
08/2013 - 01/2015
Infra

Halte Goffert Nijmegen is het nieuwe stedelijke knooppunt waar auto, bus en trein samenkomen en heeft een belangrijke rol bij de ontsluiting van evenementen in het Goffertpark. Het project omvat de bouw van een fietsviaduct en een treinhalte. Dura Vermeer realiseerde het project in opdracht van ProRail en initiatiefnemer Stadregio Arnhem Nijmegen. Op verzoek van gemeente Nijmegen is ook de directe omgeving aangepakt en het voorplein met fietsenstallingen aangelegd.

Station Goffert

Halte Goffert Nijmegen ligt op het traject Nijmegen - 's Hertogenbosch tussen de stations Dukenburg en Nijmegen CS.

Perron

De uitdaging van het project bevond zich in de korte doorlooptijd van ontwerp naar bouw en de realisatie van de architectonische perronkap.

De uitdaging van het project bevond zich in de korte doorlooptijd van ontwerp naar bouw en de realisatie van de architectonische perronkap. Het project betreft diverse bouwactiviteiten van verschillende disciplines. Spoor- en betonbouw zijn nauw in elkaar geweven.

FIETSVIADUCT

Het fietsviaduct, ten behoeve van het druk bereden snelfietspad, kruist de Neerbosscheweg. Het betonnen dek van het viaduct is op takken van architectonisch gevormde stalen boomkolommen geplaatst. Het dekdeel boven de Neerbosscheweg is ingehesen.

HALTE

De realisatie van de halte bestaat uit de bouw van baan- en spoorwerk, seinwezen, bovenleiding, kabels en leidingen, perrons met overkapping, reizigers- en technische ruimtes en meubilair.

Omdat er veel raakvlakken met de omgeving zijn, is een groot deel van de bouwwerkzaamheden uitgevoerd in een negen-daagse buitendienststelling in de vakantieperiode.

STADSREGIORAIL

Het project is onderdeel van het programma Stadsregiorail, dat zorgt voor intensiever regionaal gebruik van bestaand spoor met nieuwe stations. Halte Goffert Nijmegen ligt op het traject Nijmegen - 's Hertogenbosch tussen de stations Dukenburg en Nijmegen CS.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.