Vorige
Rioolvervanging en herinrichting Overwhere-Zuid, Purmerend

Riolering die weer voldoet aan de milieu-eisen

Purmerend
2023-2024
Gemeente
Infra

Dura Vermeer werkt in opdracht van de gemeente Purmerend in de wijk Overwhere-Zuid aan een nieuw rioleringssysteem. De riolering is aan het eind van zijn levensduur. Het oude gemengde rioolsysteem maakt plaats voor een nieuw gescheiden rioolsysteem, dat het huisvuilwater en het regenwater via gescheiden buizen afvoert. Daarnaast wordt een drainagesysteem aangelegd om ervoor te zorgen dat de kruipruimtes van de gebouwen drooggehouden kunnen worden en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

De werkzaamheden bestaan in hoofdlijnen uit het verwijderen van de huidige riolering en aanbrengen van een nieuw rioolstelsel, het opbreken van oude en het aanbrengen van nieuwe verharding, het kappen en nieuw aanplanten van bomen, het aanbrengen van nieuwe groenvoorzieningen en openbare verlichting.

In maart 2023 zijn de werkzaamheden gestart en inmiddels zijn fases 1 t/m 3 zo goed als afgerond. Dura Vermeer heeft getracht de overlast als gevolg van de werkzaamheden zoveel mogelijk te minimaliseren, maar is zich wel degelijk bewust dat de bewoners overlast hebben ervaren. Als bedankje voor het begrip en geduld van de bewoners is er op 23 juni 2023 bij elk woonhuis in dit project een ‘Tegeltje Groen’ uitgereikt. Een Tegeltje Groen is de kant en klare oplossing voor ‘tegel eruit, groen erin’. Drie duurzaam gekweekte vaste planten in een mooie tray, waarmee tot drie terrastegels in de tuin vervangen kunnen worden. Een bedankje, die ook nog eens bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijk en klimaatadaptatie.

1
5

OP NAAR NET ZERO

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. 

Meer lezen over 'Op naar net zero'

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Cornelis de Wit

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Cornelis de Wit
Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese