Vorige
Nieuws

'Tegeltjes Groen' uitgereikt in Purmerend Overwhere-Zuid

Op vrijdag 23 juni hebben Adelbert de Vreese (directeur bij Dura Vermeer) en Pascal Verkroost (wethouder Purmerend) ‘Tegeltjes Groen’ uitgereikt aan bewoners van de wijk Overwhere-Zuid. Een Tegeltje Groen is de kant en klare oplossing voor ‘tegel eruit, groen erin’. Drie duurzaam gekweekte vaste planten in een mooie tray, waarmee tot drie terrastegels in de tuin vervangen kunnen worden. Een bedankje, die ook nog eens bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijk en klimaatadaptatie.

Dura Vermeer werkt in opdracht van de gemeente Purmerend in de wijk Overwhere-Zuid aan een nieuw rioleringssysteem. De riolering is aan het eind van zijn levensduur. Het oude gemengde rioolsysteem maakt plaats voor een nieuw gescheiden rioolsysteem, dat het huisvuilwater en het regenwater via gescheiden buizen afvoert. Daarnaast wordt een drainagesysteem aangelegd om ervoor te zorgen dat de kruipruimtes van de gebouwen drooggehouden kunnen worden en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

Tegel eruit, groen erin

In maart zijn de werkzaamheden gestart en inmiddels zijn fases 1 t/m 3 zo goed als afgerond. Dura Vermeer heeft getracht de overlast als gevolg van de werkzaamheden zoveel mogelijk te minimaliseren, maar is zich wel degelijk bewust dat de bewoners overlast hebben ervaren. Als bedankje voor het begrip en geduld van de bewoners is er bij elk woonhuis in dit project een Tegeltje Groen uitgereikt. Adelbert de Vreese: ‘Bij Dura Vermeer willen wij graag helpen bij vergroening. Daarom deze actie: ‘Tegel eruit, groen erin’. Dat is beter voor het klimaat, beter voor ons welzijn en het ziet er ook leuk uit.’ Wethouder Pascal Verkroost vult aan: ‘Mooi dat Dura Vermeer met dit aanbod komt. Het past goed in onze visie om de Purmerend groener en klimaatadaptiever te maken’.

1
3

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Cornelis de Wit

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Cornelis de Wit
Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese