Vorige
Nieuws

Herinrichting Spaklerweg afgerond

Dura Vermeer heeft de afgelopen 2 jaar aan de herinrichting van de openbare ruimte en het rioleringswerk van de Spaklerweg in Amsterdam gewerkt. Het project herinrichting van de Spaklerweg is ontstaan vanwege het veranderende gebruik van de Spaklerweg. Het Amstelkwartier was voorheen industriegebied met veel ondernemingen. Tegenwoordig is er veel meer plaats gemaakt voor woningen, werken en winkelen. Daardoor werd het steeds drukker op de weg en was herinrichting van het gebied noodzakelijk om de veiligheid te verbeteren.

Wat is er veranderd?

De herinrichting heeft ervoor gezorgd dat het gebied voor alle weggebruikers veel veiliger is geworden. Zo is er een extra vrij liggend tweerichtingsfietspad aangelegd langs de bebouwing en voor voetgangers meer loopruimte gemaakt. Bij de kruisingen zijn er nu veilige oversteken voor voetgangers en fietsers. En er is een nieuwe aansluiting op het nieuwe woongebied Overamstel, het metrostation en de spooronderdoorgang naar het Bajeskwartier. Tot slot is de rotonde bij de Omval vernieuwd om aan te sluiten op de nieuwe Spaklerweg.

Tweerichtingsfietspad

Vrij liggend tweerichtingsfietspad maakt het voor fietsers veiliger

Veilig oversteken

Voetgangers en fietsers steken veilig over op de kruisingen

Voorrangspleinen

Met het aanleggen van voorrangspleinen zijn de aansluitingen op de woonwijk verbeterd. Een voorrangsplein is een combinatie tussen een kruispunt en een rotonde. Hierdoor is het makkelijker en veiliger om vanuit de woonwijk over te steken of in te voegen op de Spaklerweg. Voor een deel van de weg wordt de maximale snelheid binnen de bebouwde kom 30 kilometer per uur.

Vanaf september 2021 tot en met 21 mei 2023 is aan de herinrichting gewerkt.

Herinrichting Spaklerweg valt onder de raamovereenkomst Amstelkwartier.

1
3
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn