Vorige
Uitbreiding CTT Pernis Rotterdam

Wij maakten de terminal van CTT nóg effectiever

Herontwikkeling van terrein

Vondelingenplaat
12/2015 - 08/2016
Infra

De CTT Pernis Rotterdam is een begrip als het gaat om een effectieve en efficiënte afhandeling van containers en diensten. De terminal wilde een herontwikkeling van haar terrein, zodat meer treinen efficiënt kunnen worden afgehandeld. Wij zijn deze uitdaging aangegaan, waardoor uit een gezamenlijke visie een bouwteam is ontstaan tussen CTT en Dura Vermeer. In de bouwteamovereenkomst is de klantwens van CTT vertaald naar een nieuw ontwerp voor de railterminal. De bestaande sporen zijn vernieuwd en de railterminal is uitgebreid van drie naar vijf sporen. In totaal is circa 2.500 meter spoor gebouwd en is een kraanbaan van bijna 400 meter gerealiseerd. CTT had duidelijk voor ogen waaraan het resultaat moest voldoen. Het bouwteam kwam daardoor goed tot zijn recht.

Een doorlopende bedrijfsvoering

De uitdaging bij werkzaamheden gedurende de dagelijkse bedrijfsvoering ligt bij aanpassingsvermogen, flexibiliteit en goede communicatie.

Het milieu

Binnen dit project is dat zo veel mogelijk gerealiseerd door recycling en hergebruik van spoorstaven, ballast en dwarsliggers.

DOORLOPENDE BEDRIJFSVOERING

Bij een groot industrieel project, zoals de herontwikkeling van de CCT, is het van belang dat er sprake is van een doorlopende bedrijfsvoering. De uitdaging bij werkzaamheden gedurende de dagelijkse bedrijfsvoering ligt bij aanpassingsvermogen, flexibiliteit en goede communicatie. Hierbij is veiligheid prioriteit nummer één. Een nauwe samenwerking, wekelijks contact en een hoge betrokkenheid van de opdrachtgever hebben ertoe geleid dat er geen trein van CTT geannuleerd is en het project naar wens binnen de tijd is gerealiseerd. ‘Elke dag komt er een trein uit Polen om 13:45 en elke dag was de werkplaats netjes opgeruimd en leeg zodat de trein veilig doorgang kon vinden’, aldus de opdrachtgever.

DUURZAME INFRASTRUCTUUR

De zorg voor het milieu is een belangrijk issue bij de aanleg van infrastructuur. Binnen dit project is dat zo veel mogelijk gerealiseerd door recycling en hergebruik van spoorstaven, ballast en dwarsliggers. Daarbij is uiteraard kritisch naar de producten gekeken en staat veiligheid en kwaliteit voorop.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!