Vorige
Cardia

Duurzaam en toekomstbestendig zorgcomplex

Zoetermeer
- Q1 2021
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer Bouw Zuid West voorziet de Zoetermeerse woonwijk Rokkeveen van een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig zorgcomplex. Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 62 zorgstudio’s gekocht van Dura Vermeer voor de huurder en zorginstelling Cardia. Het gaat om een nieuw zorggebouw speciaal ontwikkeld voor senioren en mensen met een dementie. De studio’s zijn in november 2020 opgeleverd en van alle gemakken voorzien.

Het nieuwe woonzorgcomplex Floriadehof ligt aan de Zenobiagang in Zoetermeer. Met in totaal 3.400 m2 aan groepswoonruimte verdeeld over vier etages. Op elke etage zijn kleinschalige woonvormen met centrale huiskamers en diverse belevingsruimtes gecreëerd. Het gebouw ligt dichtbij het winkelcentrum Rokkeveen, het openbaar vervoer en om de hoek van het park.

nieuw zorggebouw ontwikkeld voor senioren en mensen met een dementie

in totaal 3.400 m2 aan groepswoonruimte

Symbolische sleuteloverdracht


In november 2020 overhandigden Dura Vermeer Bouw Zuid West een Bouwinvest Health Fund symbolisch de sleutel van de nieuwe zorglocatie Floriadehof aan zorginstelling Cardia live vanuit de entreehal. De sleuteloverdracht was digitaal te volgen via een livestream. Samen met collega’s, de nieuwe bewoners en het zorgpersoneel van Cardia waren velen live op afstand aanwezig bij dit feestelijke moment.

“We zijn blij dat we dit gebouw voor Cardia-Duinrust in portefeuille kunnen nemen. Gezien de groeiende vraag naar plaatsen voor senioren en mensen met een zorgvraag in Zoetermeer voorziet dit gebouw in de grote behoefte aan passende huisvesting.” Aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments.

Met een klassieke en speelse architectuur heeft het complex een exclusieve uitstraling.

Met zorg ontworpen vanuit het comfort voor ouderen en verzorgenden.

Duurzame huisvesting

De aankoop van het zorggebouw past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om verder uit te breiden in het segment intramurale zorg. Met een GPR score van gemiddeld 7,5 en een score van 8,3 op het onderdeel ‘Gezondheid’ sluit het naadloos aan op de ambitie om te investeren in duurzame en gezonde zorghuisvesting.

Zoetermeerse wijk Rokkeveen

Floriadehof is ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid West aan de Zenobiagang in de wijk Rokkeveen. Deze wijk is gebouwd in de jaren tachtig en kent ca. 20.000 inwoners waarvan een relatief groot aandeel 65- en 75-plussers. Het complex ligt dichtbij winkelcentrum Rokkeveen met het park om de hoek. Met een klassieke en speelse architectuur heeft het complex een exclusieve uitstraling. Met zorg ontworpen vanuit het comfort voor ouderen en verzorgenden.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!