Vorige
Nieuws

ASSET Rail onderhoudt spoor in Neerlands Midden

ASSET Rail aan het werk

Voor de komende vijf jaar voert ASSET Rail het onderhoud uit voor het gebied Neerlands Midden (regio Utrecht). Op 7 juli 2020 werd op het hoofdkantoor van ProRail te Utrecht het contract ondertekend en 1 november 2020 om exact 00.00 uur startte ASSET Rail met de werkzaamheden.

VAN OPC NAAR PGO

In 2008 werd Prestatie Gericht Onderhoud (PGO) geïntroduceerd als alternatief voor de Output Proces Contracten (OPC). Bij PGO wordt op prestatie gestuurd en heeft de spooraannemer veel vrijheid om met een zelfgekozen werkwijze het gewenste resultaat te bereiken.

PGO VRAAGT OM INNOVATIE

‘ASSET Rail is ongeveer begonnen toen PGO werd geïntroduceerd. We hebben vanaf het begin onze bedrijfscultuur en -structuur erop kunnen inrichten. Het resultaat is een goede werksfeer, duurzame bedrijfsvoering én continue innovatie’, zegt Jorn Pruntel, algemeen directeur. ASSET Rail, eigendom van bouwbedrijf Dura Vermeer en advies- en ingenieursbureau Arcadis, heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een trendsettende spooraannemer op het vlak van PGO. Het bedrijf voert inmiddels het onderhoud uit voor 7 van de 21 PGO gebieden van het Nederlandse spoor.

MOBILISATIE NIEUW GEBIED

De opstart van een nieuw gebied is altijd spannend, maar in dit geval was het extra spannend. Onder hoge tijdsdruk is een team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de regio Utrecht. Het is gelukt om tijdig over het juiste personeel te beschikken en om alle onderhoudsplannen, reserveonderdelen en het benodigde materieel beschikbaar te hebben.

LOCATIE NIEUWEGEIN

ASSET Rail heeft er een nieuw pand bij aan het 1e Regimentsdok 1 in Nieuwegein. Een strategische plek met goede uitvals- mogelijkheden via de A2 en A27 en met Utrecht CS op 15 minuten rijden. Alles is aanwezig om op een goede, efficiënte en snelle manier de storingsdienst te draaien en het spooronderhoud te doen.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.