Vorige
Blog

Blog: Eugény van de Manakker, uitvoerder

Dat Eugény van de Manakker (29 jaar) in de bouwwereld aan de slag wilde, wist ze al van jongs af aan. Maar welke rol ze hierin wilde vervullen, moest eerst worden onderzocht. Toen ze vier jaar geleden, na het afronden van haar studie Bouwkunde, bij Dura Vermeer terechtkwam, kon ze verschillende functies uitproberen. Zo ontdekte ze dat de rol van uitvoerder haar heel goed past.  

‘IK KREEG ALS UITVOERDER DE KANS OM MET DE VOETEN IN DE KLEI TE STAAN’

Ik ben bouwkunde gaan studeren met het idee architect te worden. Ik heb al van jongs af aan interesse in de bebouwde omgeving en vroeg me altijd af waarom gebouwen op een bepaalde manier zijn gebouwd. Maar tijdens de studie kwam ik erachter dat het werken bij een architectenbureau helemaal niet bij mij past. Ik had behoefte aan meer dynamiek. De bouw op zich, vond ik wel nog steeds tof. Dus toen ben ik gaan kijken welke functie het dan moest worden. Bij Dura Vermeer solliciteerde ik op een junior projectleidersfunctie. Veel te hoog gegrepen, maar ‘nee had ik en ja kon ik krijgen’. Die ‘ja’ kreeg ik ook, maar dan wel in een andere functie.

Ik ben begonnen als trainee en heb vier verschillende functies geprobeerd. Ik werd gekoppeld aan een senior, waardoor ik echt een goed beeld kreeg van elke functie. Hierdoor heb ik ook het bedrijf leren kennen en werden mij kansen aangeboden. Dura Vermeer stelt echt vragen als: ‘wat is jouw ambitie?’. Daar ga je over in gesprek. Ik weet goed welke kant ik op wil en wordt daar actief in bijgestaan. De rol van uitvoerder bevalt me nu het beste. Met als stip aan de horizon de functie van projectleider.

Dansen is makkelijker dan slapen

Dansen en dansles geven vind ik fijn en relaxt. De ervaring die ik heb in het lesgeven, pas ik toe in het aansturen van de mensen op de bouw. Een handige en efficiënte link.

Fijne werkgever die kijkt naar het individu

Dura Vermeer laat weten dat jij als persoon telt en dat ze rekening met je houden.

VARIATIE EN DYNAMIEK

Als uitvoerder ben je echt een manusje van alles. Geen dag is hetzelfde. Ik maak de planning, monitor deze en zorg dat materialen en mensen er op tijd zijn. Ik stuur aan en controleer de kwaliteit van het gemaakte werk. Daarnaast doe ik werkplekinspecties. Een heel breed scala aan werkzaamheden die ook steeds verrassend zijn. Je kunt 's ochtends bedenken wat je die dag wilt gaan doen, maar de mensen er omheen zorgen voor dynamiek. Een beetje chaos op z'n tijd maakt het ook leuk. Af en toe een brandje moeten blussen, zorgt voor beweging. Dat is belangrijk, anders ga ik me blindstaren en verdwijnt mijn creativiteit.

Ik vind het heerlijk om met de laarzen in de modder te staan en betrokken te zijn bij het hele proces van schets tot oplevering van het gebouw en de gelukkige koper die daarin terechtkomt. Het is mooi dit met een team neer te kunnen zetten. Daar krijg ik elke dag energie van. 

 

TEAMSPIRIT

Ik vind het heel belangrijk een team neer te zetten waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Het kan niet de bedoeling zijn dat iemand zijn kunstje komt laten zien en daarna direct verdwijnt. Ik wil mensen betrokken maken bij het werk dat ze doen. Daarom zorg ik ervoor dat ze zich ten eerste prettig voelen. Ik kijk hoe iemand in elkaar steekt en reageer daarop. Met mensen omgaan vind ik fijn, ik wil het beste uit de ander én uit mezelf halen.

Dat heb ik ook geleerd door het geven van dansles. Dat doe ik al heel lang. Zowel bij het dansen als op de bouw wil ik samen kijken wat er nodig is en hoe anderen dat willen oppakken. Als je die band aangaat met mensen, krijg je veel meer gedaan. Dan krijgen mensen energie en ontstaat flexibiliteit en productiviteit.

 

DANSEN EN BOUWEN

Ik dans nu negentien jaar en kan me geen leven zonder voorstellen. Het betekent ontspanning en even niet hoeven nadenken over alles wat er in het leven speelt. Ik zie het als luisteren naar muziek, maar dan met je lichaam. Ik train veel en geef ook les, dus dansen gaat bijna vanzelf voor mij. 

Net als in mijn werk op de bouw, kijk ik tijdens het lesgeven wie ik voor me heb en vind ik het heel mooi om mensen iets te leren. Ook de processen lijken op elkaar. In de bouw begin je met een schets en kom je samen tot een concreet gebouw. Voor de dansles maak ik op basis van muziek een choreografie en dat levert uiteindelijk een verhaal op dat we als groep in dansvorm laten zien.

 

WERKSFEER

Vanaf het moment dat ik bij Dura Vermeer kwam werken, voelde ik me er thuis. Ik kwam in een nieuwe omgeving, er kwam veel op me af, maar ik kreeg meteen het gevoel echt onderdeel van het bedrijf te zijn. Dura Vermeer is een groot bedrijf waar alles goed geregeld is. Dat is een luxe. Maar tegelijkertijd heerst er een familiaire sfeer. Twee pluspunten dus. Alles kan en mag en de deur staat over de verschillende lagen van het bedrijf, altijd open. 

 

DE TOEKOMST

Toen ik aan mijn eerste projecten bij Dura Vermeer begon, was ik onderdeel van een team van uitvoerders. Nu werk ik voor het eerst helemaal als zelfstandig uitvoerder. Dat vind ik echt heel leuk om te doen. We werken aan project het Bosbad in Eindhoven. Hiervoor worden 20 koopappartementen gerealiseerd waarbij de kopers veel eigen inbreng hebben. Dat levert hele gevarieerde indelingen op.

Daarnaast is het een bijzonder project, omdat er gekozen is voor het gebruik van verschillende soorten hout in de gevels. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van boomstammen als dragende kolommen. Dat is vrij uniek en één van de redenen waarom ik het echt supergaaf vind hier onderdeel van te zijn. Ik wil me blijven ontwikkelen in mijn rol als uitvoerder en zo steeds een stapje verder komen. Wie weet ben ik dan over een tijdje bij dat stipje aan de horizon als projectleider.

Eugény van de Manakker, uitvoerder

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.