Vorige
Nieuws

De Ruijterkade Oost in Amsterdam krijgt nieuwe kade

De Ruijterkade Oost, Amsterdam 2022

Dura Vermeer is samen met de gemeente Amsterdam op 1 september 2022 gestart met de werkzaamheden aan De Ruijterkade Oost in Amsterdam. De kade is in slechte staat en wordt vernieuwd. De werkzaamheden vallen onder de samenwerkingsovereenkomst Kademakers (SOK Kademakers), waarbij kademuren die in slechte staat zijn, seriematig worden vernieuwd. Op dit moment worden de nieuwe damwanden geplaatst.

Dura Vermeer gaat binnen het programma ”SOK Kademakers” ca. 300 meter kade vervangen aan De Ruijterkade. De werkzaamheden zijn gepland in de periode van september 2022 tot eind 2023.

De Ruijterkade Oost bevindt zich in Amsterdam ten westen van het centraal station en ten oosten van de IJ-tunnel en is gelegen aan het IJ. De Ruijterkade is tevens de aanlegsteiger voor de riviercruises en wordt ingericht als aanlegsteiger voor rondvaartboten, omdat de bussen vanaf 1 april 2023 niet meer in de binnenstad van Amsterdam mogen rijden. De werkzaamheden worden in samenwerking met van ’t Hek en PK Waterbouw uitgevoerd. 

De Ruijterkade Oost, Amsterdam 2022

SOK Kademakers

SOK Kademakers is een ambitieus programma met een scope van in totaal meer dan 200 kilometer aan kademuur, die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en bij  gebreken seriematig hersteld. Elke kade wordt middels een aparte, onderliggende overeenkomst in opdracht gegeven. Dura Vermeer is een van de drie bedrijven die de komende zes jaar de kademuren in Amsterdam vernieuwt.

Programma Bruggen en Kades Amsterdam

De samenwerkingsovereenkomst valt onder het “Programma Bruggen en Kademuren” van de gemeente Amsterdam. Honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur zijn inmiddels aan het eind van hun levensduur en in slechte staat; tijd om samen actie te ondernemen en Amsterdam veiliger te maken.

1
6
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Erik van Doorn

Manager bedrijfsbureau & bedrijfsleider civiel Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Erik van Doorn