Vorige
Nieuws

Werkzaamheden kademuurvernieuwing Jacob Catskade Amsterdam in volle gang

Dura Vermeer verzorgt kademuurvernieuwing Jacob Catskade Amsterdam

Dura Vermeer en Van ’t Hek zijn deze zomer gestart met het plaatsen van nieuwe damwanden voor de kademuurvernieuwing aan de Jacob Catskade in Amsterdam. De werkzaamheden vallen onder de samenwerkingsovereenkomst Kademakers (SOK Kademakers), waarbij kademuren die in slechte staat zijn, seriematig worden vernieuwd. Deze werkzaamheden duren tot en met 2024.

De kademuur langs de Kattensloot tussen de Kattenslootbrug en de Kostverlorenvaart is in slechte staat. De gemeente Amsterdam heeft daarom in 2016 maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de kademuur veilig blijft tot de vernieuwing en dat is nu zover. Deze zomer zijn damwandplanken aangebracht voor de bouwkuip, waarna in het najaar wordt gestart met het verwijderen van de oude kademuur. In 2023 wordt de nieuwe kademuur weer opgebouwd.

Dura Vermeer verzorgt kademuurvernieuwing Jacob Catskade Amsterdam

De kademuur langs de Kattensloot tussen de Kattenslootbrug en de Kostverlorenvaart is in slechte staat.

Dura Vermeer verzorgt kademuurvernieuwing Jacob Catskade Amsterdam

In de zomer van 2022 worden damwanden geplaatst, waarna de oude kademuur wordt verwijderd.

Ambitieus

SOK Kademakers is een ambitieus programma met een scope van in totaal meer dan 200 kilometer aan kademuur, die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en bij gebleken gebreken seriematig hersteld. Elke kade wordt middels een aparte, onderliggende overeenkomst in opdracht gegeven. Dura Vermeer is een van de drie bedrijven die de komende zes jaar de kademuren in Amsterdam vernieuwt. Beens Groep en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk zijn de andere twee bedrijven.

Programma Bruggen en Kades Amsterdam

De samenwerkingsovereenkomst valt onder het programma “Bruggen en Kademuren” van de gemeente Amsterdam. Honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur zijn inmiddels aan het eind van hun levensduur en in slechte staat; tijd om samen actie te ondernemen en Amsterdam veiliger te maken.

1
6
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Erik van Doorn

Manager bedrijfsbureau & bedrijfsleider civiel Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Erik van Doorn