Vorige
Nieuws

Dit zijn de winnaars van de Dura Vermeer Innovatieprijs 2021

Niet één, niet twee, maar liefst vier finalisten gingen er vandaag met de hoofdprijs vandoor in de strijd om de Dura Vermeer Innovatieprijs 2021. De jury, waaronder Job Dura, maakte vandaag de winnaars bekend vanuit de Metaal Kathedraal in Utrecht. De prijsuitreiking was voor alle collega's en belangstellenden te volgen via livestream.

Binnen alle vier de hoofdthema's werd een winnaar uitgeroepen. Wij feliciteren alle winnaars met deze eervolle prijs en wensen hen veel succes met het verder uitwerken en realiseren van de plannen.


Categorie Slimmer Bouwen
Van Smartbox naar Optop
Sander van Rijn, Tim Peeters en Vincent Stok

Categorie Zero Emissies
Mobiele integrale overkapping / Uitklapbaar zonnedak
Arjan van Erven en Sander Dijkstra 
​​​​
​​​​​​​Categorie: Circulariteit
​​​​​​​Hergebruik Hulp
Sam van Hooff

Categorie: Data en algoritmes
​​​​​​​Mijn E-woning
Edith Balke


De aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar ASSET Rail die niet alleen de meeste ideeën instuurde, maar met het idee van de Storingsmonteur App ook wordt aangemoedigd deze plannen verder uit te werken.

Finaledag
De finaledag van de Innovatieprijs 2021 vond plaats op 10 november vanuit de Metaal Kathedraal in Utrecht. De overgebleven twaalf finalisten vertelden in een 2-minuten pitch aan de jury waarom juist hun idee in de prijzen moest vallen. Gebaseerd op de gestelde criteria: bijdrage aan de Dura Vermeer strategie, de waardepropositie, technische haalbaarheid, schaalbaarheid en uiteraard het vernieuwende karakter, heeft de jury uiteindelijk gekozen voor de hierboven genoemde winnende ideeën.

Iedereen is een winnaar
Job Dura benadrukte tijdens de Finaledag het belang van innovatie voor Dura Vermeer. "Innovatie betekent voor mij voortgang en vernieuwing. Onder meer dankzij deze prijsvraag bouwen we met elkaar aan de continuïteit van Dura Vermeer. Iedereen die heeft deelgenomen, zie ik dan ook als een winnaar. Ik ben trots op zoveel mooie inzendingen.” Er werden in totaal 236 ideeën ingezonden voor deze editie van de Innovatieprijs.

Over de Dura Vermeer Innovatieprijs 2021
De Dura Vermeer Innovatieprijs is een prijsvraag die om de twee jaar wordt georganiseerd voor alle medewerkers van Dura Vermeer. Gedurende zes weken kon iedereen zijn of haar idee inzenden via een interactief Innovatieplatform. Dit jaar lag de focus vier specifieke thema’s; Slimmer bouwen, Zero emissies, Circulariteit en Data en Algoritmes. Na sluiting van de Prijsvraag volgde een zorgvuldige selectie van twaalf finalisten, die op de Finaledag van 10 november het podium hebben kregen om hun idee te presenteren. De winnende ideeën krijgen verdere opvolging binnen Dura Vermeer.

De jury bestond dit jaar uit:
Deborah Nas - professor Strategic design for technology-based innovation TU Delft
André Nijhof - professor Sustainable business and Stewardship Nyenrode
Heleen van Oord - founding partner Peak Capital 
Laura Jacobsen - co-founder Buurman
Gijs Naarding - directeur Dura Vermeer Divisie Infra Participaties
Rob Steijn - directeur Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed
Job Dura - voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Facilitair / Facilitaire Bedrijven

Hanneke Wisman

Directeur Financiën Regio Heel Nederland
Hanneke Wisman
Bouw & Vastgoed

Ruben Verbaan

Manager business development Regio Heel Nederland
Ruben Verbaan
Infra

Mirjam de Boer – Postmus

Directeur Dura Vermeer Infra Participaties Regio Heel Nederland
Mirjam de Boer – Postmus